Resepti

Falafel-kulho

Arvio: 3.8 / 5

Kulho täynnä Välimeren ja Lähi-Idän makuja: mintulla maustettu persialainen “tsatsiki” ja yrttinen bulgur sopivat täydellisesti yhteen harissalla maustettujen falafelien kanssa ja ne tekevät jokaisesta suupalasta suorastaan vastustamattoman. Tämä puolessa tunnissa valmistuva herkullinen arkiruoka kelpaisi meidän mielestä yhtä hyvin tarjoiluiksi viikonlopun illalliselle. Kokeile ja ihastu! Resepti: Iman ja Leena safkaa (Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas)

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 2

Falafel-kulho

Ainekset

1pssApetit Falafel Harissa -pakastepyöryköitä (240 g)
Persialainen jogurttikastike
1/3 kurkkua
2tlvalkosipulinkynttä
1tlminttua (kuiva)
1/3 tl tilliä
100gturkkilaista jogurttia
muutama rouhaus suolaa
muutama rouhaus mustapippuria
Yrttinen bulgur
0,5dlbulguria
1runsas ruukku lehtipersiljaa
1/2 punasipuli
1tomaatti
¼ sitruunan mehu ja kuoriraaste
muutama rouhaus suolaa
muutama rouhaus mustapippuria
3rkloliiviöljyä
Lisäksi
1pkt(150 g) fetaa
kourallinen (kalamata)oliiveja
1tomaatti
⅓ kurkku
(ripaus chilihiutaleita)
1rkloliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Paista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai pannulla.

2. Valmista sillä aikaa lisukkeet. Raasta kurkku ja purista ylimääräiset nesteet pois käsin. Hienonna valkosipuli. Sekoita jogurtin, mintun, tillin, suolan ja pippurin kanssa kulhossa. Jätä maustumaan.

3. Valmista myös yrttinen bulgur. Laita bulgur keittymään pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna lehtipersilja (säästä pari oksaa viimeistelyä varten), punasipuli ja tomaatti.

4. Valuta bulgur ja siirrä kulhoon. Sekoita lehtipersiljan, punasipulin ja tomaatin kanssa kulhossa. Lisää ¼ sitruunan mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä oliiviöljyllä ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunaa.

5. Pilko vielä 1 tomaatti ja puolet jäljellä olevasta kurkusta lohkoiksi.

6. Kasaa annos nostamalla kulhoon tai laakealle lautaselle pari lusikallista jogurttikastiketta, pari lusikallista bulguria, falafeleita, tomaattia, kurkkua, muutama oliivi sekä pala murennettua fetaa. Lorauta päälle oliiivöljyä ja viimeistele halutessasi lehtipersiljan oksalla sekä chilihiutaleilla.