Resepti

Grillattuja jätti­katkarapuja chili-mangokastikkeella

Tuliset jättikatkaravut raikkaalla chili-mangokastikkeella

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Grillattuja jätti­katkarapuja chili-mangokastikkeella

Ainekset

Tuoretta chiliä (maun mukaan)
1kplvalkosipulinkynsi murskattuna
2rklNeito-rypsiöljy
1pssjättikatkarapuja (n. 500 g)
0,5dltuoretta korianteria hienonnettuna
3tlApetit Neito Rypsiöljyä, sitruunan maku
ripaus suolaa ja mustapippuria
ripaus seesaminsiemeniä
Chilimajoneesi
1kplkananmuna
2,5dlApetit Rypsiöljyä
chilihiutaleita
1tlDijon-sinappia
1tlvalkoviinietikkaa
0,5tlsuolaa
pippuria
Chili-mangokastike
1dlchilimajoneesia
2rklranskankermaa
0,5kplkypsä mango

Valmistusohjeet

1. Lämmitä paistinpannussa Neito-rypsiöljy, valkosipuli ja chili. Lisää katkaravut. Sekoita hyvin ja paista muutama minuutti.

2. Sekoita katkarapujen joukkoon korianteri ja Neito sitruuna rypsiöljy.

3. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile lämpimänä chili-mangokastikkeen kera.

4. Chilimajoneesi:

5. Huolehdi, että majoneesin ainesosat (erityisesti kananmuna ja öljy) ovat samanlämpöisiä. Riko yksi kananmuna korkean ja kapean astian pohjalle niin, että keltuainen säilyy ehjänä. Valuta kananmunan päälle rypsiöljy, chilihiutaleet, dijonsinappia ja viinietikka, suolaa ja pippuria.

6. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan niin, että se peittää kokonaisuudessaan keltuaisen. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se käynnissä astian pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut munaan. Jos öljy ei meinaa sekoittua voit nostaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin astiassa niin, että kaikki öljy valuu alas ja sekoittuu majoneesin joukkoon.

7. Mausta suolalla ja pippurilla.

8. Chili-mangokastike:

9. Kuori mango ja poista kivi. Soseuta mango sauvasekoittimella.

10. Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma ja mango.

11. Vinkki: voit myös grillata jättiravut, lisää silloin mausteet ennen paistoa katkaravun pintaan.