Resepti
Grillattuja jättikatkarapuja chili-mangokastikkeella
Tuliset jättikatkaravut raikkaalla chili-mangokastikkeella
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
Tuoretta chiliä (maun mukaan) | ||
1 | kpl | valkosipulinkynsi murskattuna |
2 | rkl | Neito-rypsiöljy |
1 | pss | jättikatkarapuja (n. 500 g) |
0,5 | dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
3 | tl | Apetit Neito Rypsiöljyä, sitruunan maku |
ripaus suolaa ja mustapippuria | ||
ripaus seesaminsiemeniä | ||
Chilimajoneesi | ||
---|---|---|
1 | kpl | kananmuna |
2,5 | dl | Apetit Rypsiöljyä |
chilihiutaleita | ||
1 | tl | Dijon-sinappia |
1 | tl | valkoviinietikkaa |
0,5 | tl | suolaa |
pippuria | ||
Chili-mangokastike | ||
1 | dl | chilimajoneesia |
2 | rkl | ranskankermaa |
0,5 | kpl | kypsä mango |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä paistinpannussa Neito-rypsiöljy, valkosipuli ja chili. Lisää katkaravut. Sekoita hyvin ja paista muutama minuutti.
2. Sekoita katkarapujen joukkoon korianteri ja Neito sitruuna rypsiöljy.
3. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile lämpimänä chili-mangokastikkeen kera.
4. Chilimajoneesi:
5. Huolehdi, että majoneesin ainesosat (erityisesti kananmuna ja öljy) ovat samanlämpöisiä. Riko yksi kananmuna korkean ja kapean astian pohjalle niin, että keltuainen säilyy ehjänä. Valuta kananmunan päälle rypsiöljy, chilihiutaleet, dijonsinappia ja viinietikka, suolaa ja pippuria.
6. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan niin, että se peittää kokonaisuudessaan keltuaisen. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se käynnissä astian pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut munaan. Jos öljy ei meinaa sekoittua voit nostaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin astiassa niin, että kaikki öljy valuu alas ja sekoittuu majoneesin joukkoon.
7. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Chili-mangokastike:
9. Kuori mango ja poista kivi. Soseuta mango sauvasekoittimella.
10. Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma ja mango.
11. Vinkki: voit myös grillata jättiravut, lisää silloin mausteet ennen paistoa katkaravun pintaan.