Resepti
Helppo Bearnaisekastike
Helppo Bearnaisekastike Apetit Neito voinmakuisella rypsi&rapsiöljyllä valmistettuna kruunaa grillatut kasvikset, kalan tai lihan.
Valmistusaika: Alle 30 min.

Ainekset
Reduktio | ||
---|---|---|
1,5 | dl | punaviinietikkaa |
1,5 | dl | vettä |
1 | kpl | salottisipuli |
1 | kpl | murskattu valkosipulinkynsi |
5 | kpl | kokonaisia mustapippureita |
1 | tl | kuivattua rakuunaa |
Bearnaise | ||
1 | kpl | kananmunankeltuainen |
1 | rkl | reduktiota |
1,5 | dl | Apetit Neito Puristettu voinmakuinen rypsi&rapsiöljyä |
0,5 | dl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljyä |
1 | rkl | hienoksi silputtuja tuoretta rakuunaa tai lehtipersiljaa |
1,5 | tl | kuivattua rakuunaa |
veitsenpään verran cayennepippuria | ||
suolaa | ||
ripaus sokeria |
Valmistusohjeet
1. Reduktio:
2. Silppua salottisipuli hienoksi ja laita se kattilaan yhdessä punaviinietikan, veden, rakuunan, murskatun valkosipulinkynnen, tuoreen persiljan ja kokonaisen mustapippurin kanssa. Anna kiehua puoleen.
3. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä kokonaan.
4. Bearnaisekastike:
5. Laita kananmunankeltuainen pieneen kulhoon ja lisää 1 rkl reduktiota. Vatkaa yhteen sähkövatkaimella ja lisää sitten Neito voinmakuista öljyä ja Neito rypsi-rapsiöljyä vähitellen kokoajan vatkaten, kunnes majoneesimainen koostumus syntyy.
6. Lisää sitten kuivattu rakuuna, silputtu persilja, 1 ripaus cayennepippuria ja mausta suolalla. Tarjoa vihannesten, lihan tai kalan kanssa.