Resepti

Helppo Bearnaisekastike

Helppo Bearnaisekastike Apetit Neito voinmakuisella rypsi&rapsiöljyllä valmistettuna kruunaa grillatut kasvikset, kalan tai lihan.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Helppo Bearnaisekastike

Ainekset

Reduktio
1,5dlpunaviinietikkaa
1,5dlvettä
1kplsalottisipuli
1kplmurskattu valkosipulinkynsi
5kplkokonaisia mustapippureita
1tlkuivattua rakuunaa
Bearnaise
1kplkananmunankeltuainen
1rklreduktiota
1,5dlApetit Neito Puristettu voinmakuinen rypsi&rapsiöljyä
0,5dlApetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljyä
1rklhienoksi silputtuja tuoretta rakuunaa tai lehtipersiljaa
1,5tlkuivattua rakuunaa
veitsenpään verran cayennepippuria
suolaa
ripaus sokeria

Valmistusohjeet

1. Reduktio:

2. Silppua salottisipuli hienoksi ja laita se kattilaan yhdessä punaviinietikan, veden, rakuunan, murskatun valkosipulinkynnen, tuoreen persiljan ja kokonaisen mustapippurin kanssa. Anna kiehua puoleen.

3. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä kokonaan.

4. Bearnaisekastike:

5. Laita kananmunankeltuainen pieneen kulhoon ja lisää 1 rkl reduktiota. Vatkaa yhteen sähkövatkaimella ja lisää sitten Neito voinmakuista öljyä ja Neito rypsi-rapsiöljyä vähitellen kokoajan vatkaten, kunnes majoneesimainen koostumus syntyy.

6. Lisää sitten kuivattu rakuuna, silputtu persilja, 1 ripaus cayennepippuria ja mausta suolalla. Tarjoa vihannesten, lihan tai kalan kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!