Resepti
Herne- avokadodippi ja uppomunaa
Herkullinen herne-avokadodippi sopii mainiosti tarjottavaksi vaikka aamiaisella!
Valmistusaika: Alle 30 min.

Ainekset
Herne-avokadotahna | ||
---|---|---|
200 | g | Apetit Kotimainen Herne, pakaste |
1 | kpl | iso syöntikypsä avokado, kuorittu ja karkeasti pilkottu |
1,5 | rkl | Neito sitruunan maku rypsi-rapsiöljyä tai sitruunamehua |
1 | kpl | valkosipulikynsi |
2 | rkl | Neito sitruunan maku rypsi-rapsiöljyä |
suolaa | ||
pippuria | ||
Uppomuna | ||
4 | kpl | kananmunaa |
viinietikkaa | ||
vettä | ||
suolaa | ||
leipää |
Valmistusohjeet
1. Täytä pieni kattila suolavedellä ja kiehauta. Keitä herneet kahdeksi minuutiksi, valuta, jäähdytä ja valuta uudelleen. Laita herneet monitoimikoneeseen avokadon, sitruunaöljyn (mehun), kahden ruokalusikallisen öljyn ja surauta lähes sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Uppomuna:
3. Riko kananmuna kahvikuppiin tai pieneen kulhoon. Kiehauta vesi. Lisää veteen loraus etikkaa (noin 3 rkl etikkaa / litra vettä).
4. Pyöräytä hiljalleen poreileva vesi pyörteeksi kusikalla. Kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle. Voit halutessasi kypsentää pari munaa samalla kertaa.
5. Keitä munia 3–4 minuuttia. Uppomunan kuuluu jäädä sisältä valuvaksi. Nosta muna pois kattilasta reikäkauhalla talouspaperille. Mausta suolalla.
6. Levitä avokado- ja hernemurska paahdetun hapaanjuurileivälle ja laita uppomuna tahnan päälle ja koristele mustapippurilla.
8. Vinkki: Tämä herne- avokadotahna on täydellinen käytettäväksi guacamolen sijasta esimerkiksi perjantai- tacoissa. Silloin avokadoa ei tarvitse käyttää niin paljon.