Resepti

Hernepestopasta

Ihanan vihreä hernepestopasta syntyy kotimaisista pakasteherneistä. Tämä pasta on oiva arki-illan ruoka tai viikonloppulounas!

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Hernepestopasta

Ainekset

1pssfi Apetit Kotimainen Herneitä (200 g)
1dlfi vettä
2rklfi auringonkukansiemeniä
1dlfi parmesaania raastettuna
1kplfi valkosipulinkynsi
1fi ruukku basilikaa
1dlfi rypsi- tai oliiviöljyä
0,25tlfi suolaa
0,25tlfi mustapippuria
400gfi pastaa

Valmistusohjeet

1. Keitä herneet kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Valuta siivilässä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.

3. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa pannussa. Raasta parmesaani.

5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Nypi basilikasta lehdet ja lisää ne kulhoon. Lisää myös jäähtyneet herneet ja siemenet. Soseuta rouheaksi seokseksi.

7. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä. Jos seos tuntuu paksulta, lisää öljyä tai vettä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

9. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja yhdistä peston kanssa. Tarjoa heti.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!