Resepti
Hernepestopasta
Ihanan vihreä hernepestopasta syntyy kotimaisista pakasteherneistä. Tämä pasta on oiva arki-illan ruoka tai viikonloppulounas!
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4

Ainekset
1 | pss | fi Apetit Kotimainen Herneitä (200 g) |
1 | dl | fi vettä |
2 | rkl | fi auringonkukansiemeniä |
1 | dl | fi parmesaania raastettuna |
1 | kpl | fi valkosipulinkynsi |
1 | fi ruukku basilikaa | |
1 | dl | fi rypsi- tai oliiviöljyä |
0,25 | tl | fi suolaa |
0,25 | tl | fi mustapippuria |
400 | g | fi pastaa |
Valmistusohjeet
1. Keitä herneet kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Valuta siivilässä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
3. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa pannussa. Raasta parmesaani.
5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Nypi basilikasta lehdet ja lisää ne kulhoon. Lisää myös jäähtyneet herneet ja siemenet. Soseuta rouheaksi seokseksi.
7. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä. Jos seos tuntuu paksulta, lisää öljyä tai vettä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
9. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja yhdistä peston kanssa. Tarjoa heti.