Resepti
Hummus
Hummus on herkullinen kikhernetahna leivän päälle tai lisäkkeeksi.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
| 300 | g | valmiiksi keitettyjä kikherneitä |
| 0,5 | dl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi- & rapsiöljy |
| ½–1 sitruunan mehu | ||
| 1 | rkl | tahinia (eli seesaminsiementahnaa) |
| 1 | kpl | valkosipulinkynsi murskattuna |
| 0,5 | tl | paprikajauhetta |
| 0,5 | tl | suolaa |
| ripaus jauhettua mustapippuria | ||
| tuoretta persiljaa tai minttua silputtuna | ||
| Päälle koristeluun | ||
|---|---|---|
| Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi- & rapsiöljyä | ||
| sormisuolaa | ||
Valmistusohjeet
1. Valuta kikherneet ja ota talteen osa kikherneiden nesteestä. Laita kikherneet tehosekoittimeen ja lisää vähitellen Neito-öljyä, jotta saat tasaisen tahnan. Lisää sitruunanmehu, tahini, valkosipuli, paprikajauhe, suola sekä pippuri ja sekoita. Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kikherneiden nestettä tai Neito-öljyä. Jos haluat, lisää silputtua persiljaa.
2. Laita hummus tarjoiluastiaan ja kaada sen päälle loraus Neito-öljyä ja ripottele muutama ripaus sormisuolaa. Anna hummuksen vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti