Resepti

Karamellisoitu sipulidippi

Karamellisoitu sipulidippi onnistuu helposti ja nopeasti Apetit Sipulikuutioista.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Karamellisoitu sipulidippi

Ainekset

2rklApetit Kotimainen Rypsi- ja rapsiöljyä
1pssApetit Sipulikuutioita
2dlcreme fraichea
0,5tlsavupaprikajauhetta
1rklsitruunamehua
1tlsoijaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
(fariinisokeria)

Valmistusohjeet

1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulikuutiot.

2. Paista sipulikuutioita miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30 minuuttia, kunnes sipulikuutiot ovat karamellisoituneet kullanruskeiksi ja pehmeiksi.

3. Mausta karamellisoituneet sipulikuutiot suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.

4. Sekoita kulhossa creme fraiche, savupaprikajauhe, sitruunamehu, soija ja 3/4 sipulista ja tarkista maku.

5. Lisää dipin päälle loput sipulit ja rouhaise hieman mustapippuria. Tarjoile sipulidippi esimerkiksi sipsien kanssa.

6. Vinkki! Sipulien karamellisoituminen nopeutuu lisäämällä sipulikuutioiden joukkoon 1 tl fariinisokeria.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!