Resepti
Kasvisgulassi
Arvio: 3.6 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
2 | kpl | sipulia |
5 | kpl | valkosipulinkynttä |
2 | kpl | lehtisellerin vartta |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä (à 500ml) |
2 | rkl | paprikajauhetta |
1 | rkl | tomaattipyrettä |
1 | pss | Apetit Peruna & Keittokasviksia (à 750g) |
1 | prk | tomaattimurskaa (à 400 g) |
7 | dl | kasvislientä |
1 | tl | kuivattua timjamia |
1 | kpl | laakerinlehti |
3 | kpl | paprikaa |
1 | prk | isoja valkoisia papuja |
0,5 | kpl | sitruunan mehu |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
lehtipersiljaa | ||
Lisukkeeksi: | ||
---|---|---|
ranskankermaa |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Leikkaa lehtisellerit pieniksi paloiksi.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja lehtiselleri, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää sitten paprikajauhe ja tomaattipyre ja sekoita hyvin.
4. Lisää Peruna- ja keittokasvikset, tomaattimurska, kasvisliemi, timjaminoksat ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin 15 minuuttia.
5. Leikkaa paprikat paloiksi ja valuta pavut. Lisää ne keiton joukkoon ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta kasvisgulassi sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile ranskankerman kera.