Resepti
Lämmin linssisalaatti fetajuustolla, avokadolla ja paahdetuilla porkkanoilla
Runsas ja maistuva salaatti vaikka grillattavien seuraksi
Valmistusaika: Alle 30 min.

Ainekset
1 | nippu porkkanoita | |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljyä | ||
1 | kpl | punasipuli |
2 | kpl | valkosipulinkynttä |
3 | dl | belugalinssejä |
1 | kpl | laakerinlehti |
6 | dl | kasvislientä |
Salaattikastike | ||
---|---|---|
2 | tl | karkeaa sinappia |
1 | tl | sokeria |
1,5 | rkl | balsamietikkaa |
2 | rkl | Apetit Neito Pizza- ja pastaöljyä |
150 | g | fetajuustoa |
2 | kpl | syöntikypäsää avokadoa |
Korianteria koristeluun |
Valmistusohjeet
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen (kiertoilma 220 asetta). Kuori ja halkaise porkkanat ja laita pellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta hunajaa ja Neito rypsi&rapsiöljyä päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljytilkassa kattilassa pari minuuttia. Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja laakerinlehti ja kaada sitten liemi kattilaan. Laita kansi päälle ja hauduta 20–30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä, lisää vettä jos tarvitsee. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita sinappi, sokeri, balsamietikka ja Neito Pizza- ja pastaöljy ja kaada linssien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada linssit tarjoiluvadille ja murusta päälle fetajuusto. Lisää paahdetut porkkanat, avokadosiivuja ja koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun kalan tai kanan kanssa.