Resepti

Lämmin linssisalaatti fetajuustolla, avokadolla ja paahdetuilla porkkanoilla

Runsas ja maistuva salaatti vaikka grillattavien seuraksi

Valmistusaika: Alle 30 min.

Lämmin linssisalaatti fetajuustolla, avokadolla ja paahdetuilla porkkanoilla

Ainekset

1nippu porkkanoita
suolaa
mustapippuria
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljyä
1kplpunasipuli
2kplvalkosipulinkynttä
3dlbelugalinssejä
1kpllaakerinlehti
6dlkasvislientä
Salaattikastike
2tlkarkeaa sinappia
1tlsokeria
1,5rklbalsamietikkaa
2rklApetit Neito Pizza- ja pastaöljyä
150gfetajuustoa
2kplsyöntikypäsää avokadoa
Korianteria koristeluun

Valmistusohjeet

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen (kiertoilma 220 asetta). Kuori ja halkaise porkkanat ja laita pellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta hunajaa ja Neito rypsi&rapsiöljyä päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljytilkassa kattilassa pari minuuttia. Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja laakerinlehti ja kaada sitten liemi kattilaan. Laita kansi päälle ja hauduta 20–30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä, lisää vettä jos tarvitsee. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita sinappi, sokeri, balsamietikka ja Neito Pizza- ja pastaöljy ja kaada linssien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada linssit tarjoiluvadille ja murusta päälle fetajuusto. Lisää paahdetut porkkanat, avokadosiivuja ja koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun kalan tai kanan kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!