Resepti
Lämmin vuohenjuusto-juuressalaatti
Arvio: 3.7 / 5
Marinoidut, kuumennetut kasvikset maistuvat vuohenjuustosalaatissa.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | pss | Apetit Maalaiskasviksia (à 300 g) |
1 | rkl | oliiviöljyä |
2 | rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
1 | rkl | makeaa chilikastiketta |
1 | tl | suolaa |
mustapippuria | ||
4 | täysjyväleipäviipaletta | |
4 | vuohenjuustoviipaletta | |
1 | pss | rapeaa salaattia |
12 | kpl | miniluumutomaatteja |
4 | rkl | salaattisiemeniä |
Valmistusohjeet
1. Sekoita maalaiskasvisten joukkoon kulhossa oliiviöljy, timjami, chilikastike, suola ja mustapippuri. Anna kasvisten marinoitua huoneenlämmössä noin tunti.
2. Kuumenna paistinpannu ja kuumenna puoliksi sulaneet kasvikset niitä koko ajan käännellen.
4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lado leivät sille. Jaa vuohenjuustoviipaleet leiville ja paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin kahdeksan minuuttia tai 'grillaa' juuston pinta kullan ruskeaksi ja rapeaksi uunin grillivastuksilla 2-3 minuutin ajan.
5. Revi salaatti ja puolita tomaatit. Jaa salaatti ja tomaatit neljälle lautaselle. Jaa päälle lämpimät kasvikset ja viimeistele annokset vuohenjuustoleivillä. Ripottele pinnalle salaattisiemenet ja tarjoa heti.