Resepti

Lämmin vuohenjuusto-juuressalaatti

Arvio: 3.7 / 5

Marinoidut, kuumennetut kasvikset maistuvat vuohenjuustosalaatissa.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Lämmin vuohenjuusto-juuressalaatti

Ainekset

2pssApetit Maalaiskasviksia (à 300 g)
1rkloliiviöljyä
2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
1rklmakeaa chilikastiketta
1tlsuolaa
mustapippuria
4täysjyväleipäviipaletta
4vuohenjuustoviipaletta
1pssrapeaa salaattia
12kplminiluumutomaatteja
4rklsalaattisiemeniä

Valmistusohjeet

1. Sekoita maalaiskasvisten joukkoon kulhossa oliiviöljy, timjami, chilikastike, suola ja mustapippuri. Anna kasvisten marinoitua huoneenlämmössä noin tunti.

2. Kuumenna paistinpannu ja kuumenna puoliksi sulaneet kasvikset niitä koko ajan käännellen.

4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lado leivät sille. Jaa vuohenjuustoviipaleet leiville ja paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin kahdeksan minuuttia tai 'grillaa' juuston pinta kullan ruskeaksi ja rapeaksi uunin grillivastuksilla 2-3 minuutin ajan.

5. Revi salaatti ja puolita tomaatit. Jaa salaatti ja tomaatit neljälle lautaselle. Jaa päälle lämpimät kasvikset ja viimeistele annokset vuohenjuustoleivillä. Ripottele pinnalle salaattisiemenet ja tarjoa heti.