Resepti

Linssikeitto & lehtikaalipesto

Arvio: 3 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Vegaaninen
Linssikeitto & lehtikaalipesto

Ainekset

Linssikeitto:
3kplvalkosipulinkynttä
1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
1rklcurryjauhetta
500gtomaattimurskaa
7dlkasvislientä
1,5dlpunaisia linssejä
1pssApetit Kotimainen Peruna- ja keittokasviksia (à 750 g)
0,5kplsitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
0,5kplruukkua tuoretta korianteria
Lehtikaalipesto:
2kplisoa lehtikaalin lehteä
1dlauringonkukansiemeniä paahdettuna
1kplvalkosipulinkynsi
0,5kplsitruunan mehu
suolaa
1dlApetit Rypsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vallkosipulia ja inkivääriä pari minuuttia. Sekoita joukkoon curryjauhe ja kuullota vielä hetki.

2. Lisää kattilaan tomaattimurska ja kasvisliemi. Huuhtele linssit ja lisää keiton joukkoon. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää sitten Peruna- ja keittokasvikset ja keitä vielä 10-15 minuuttia. Tarkista, että linssit ovat kypsiä.

3. Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella korianterilla. Tarjoile lehtikaalipeston kera.

4. Revi lehtikaalin paksut ruodit pois. Laita lehdet tehosekoittimeen. Paahda auringonkukansiemeniä hetki kuivalla kuumalla pannulla ja lisää tehosekoittimeen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää tehosekoittimeen sitruunan mehun ja suolaripauksen kanssa. Lisää desi öljyä ja surauttele pestoksi.

5. Vinkki: Lisää öljyä oman maun mukaan, jotta saat sopivan paksuisen tahnan.