Resepti

Lohihampurilainen avokado-aiolilla

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Lohihampurilainen avokado-aiolilla

Ainekset

Lohipihvit
600glohifileetä
1kplkananmuna
0,5dlkuohukermaa
0,5kplruukkua tilliä
1,5rklsinappia
2tlsitruunamehua
2tlraastettua sitruunan kuorta
ripaus suolaa ja mustapippuria
Neito-rypsiöljy sitruunanmakuinen
Avokado-aioli
2kplkananmunankeltuaista
2kplvalkosipulinkynttä
1rklranskalaista sinappia
1rklvalkoviinietikkaa
0,5tlsuolaa
3dlNeito maustamaton rypsiöljy
1kplkypsä avokado
Marinoitu sipuli
1dletikkaa (12%)
2dlsokeria
3dlvettä
2kplpunasipulia
Lisukkeet
4kplhampurilaissämpylöitä
avokado-aiolia
marinoituja punasipuleita
salaattia
tilliä
aurinkokuivattuja tai tuoreita tomaatteja

Valmistusohjeet

1. Lohipihvit:

2. Irrota lohesta nahka ja leikkaa lohi paloiksi.

3. Laita monitoimikoneeseen kananmunan, kerman, tillin, sinapin, sitruunamehun, sitruunankuoren, suolan ja pippurin kanssa.

4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

5. Vaihtoehtoisesti kalan voi myös leikata terävällä veitsellä pieniksi paloiksi ja sekoittaa käsin muiden ainesten kanssa.

6. Kuumenna paistinpannu ja lisää Neito sitruuna rypsiöljyä pannulle.

7. Nostele ruokalusikalla kalaseosnokareita suoraan pannulle.

8. Paista pihvejä 3– 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja läpikypsiä.

9. Avokado-aioli:

10. Sekoita kulhossa munankeltuaiset, puristettu valkosipulinkynsi, sinappi, etikka ja suola.

11. Lisää öljy aluksi tipoittain ja sekoita samalla tehokkaasti.

12. Jatka öljyn lisäämistä ohuena ja tasaisena nauhana ja jatka sekoittamista.

13. Leikkaa avokado kahtia, poista kivi ja kuoret. Murskaa avokado haarukalla ja lisää aioliin.

14. Tarkista maku.

15. Marinoitu sipuli:

16. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi, ja anna jäähtyä hieman.

17. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita lasipurkkiin.

18. Kaada lämmin liemi päälle ja anna jäähtyä.

19. Kokoa hampurilaiset:

20. Sipuli säilyy noin 2 viikkoa jääkaapissa.

21. Lämmitä sämpylät ja täytä lohipihveillä, avokado-aiolilla, marinoidulla punasipuleilla, salaatilla, tillillä ja aurinkonkuivatuilla tomaateilla.