Resepti
Lohihampurilainen avokado-aiolilla
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
Lohipihvit | ||
---|---|---|
600 | g | lohifileetä |
1 | kpl | kananmuna |
0,5 | dl | kuohukermaa |
0,5 | kpl | ruukkua tilliä |
1,5 | rkl | sinappia |
2 | tl | sitruunamehua |
2 | tl | raastettua sitruunan kuorta |
ripaus suolaa ja mustapippuria | ||
Neito-rypsiöljy sitruunanmakuinen | ||
Avokado-aioli | ||
2 | kpl | kananmunankeltuaista |
2 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | rkl | ranskalaista sinappia |
1 | rkl | valkoviinietikkaa |
0,5 | tl | suolaa |
3 | dl | Neito maustamaton rypsiöljy |
1 | kpl | kypsä avokado |
Marinoitu sipuli | ||
1 | dl | etikkaa (12%) |
2 | dl | sokeria |
3 | dl | vettä |
2 | kpl | punasipulia |
Lisukkeet | ||
4 | kpl | hampurilaissämpylöitä |
avokado-aiolia | ||
marinoituja punasipuleita | ||
salaattia | ||
tilliä | ||
aurinkokuivattuja tai tuoreita tomaatteja |
Valmistusohjeet
1. Lohipihvit:
2. Irrota lohesta nahka ja leikkaa lohi paloiksi.
3. Laita monitoimikoneeseen kananmunan, kerman, tillin, sinapin, sitruunamehun, sitruunankuoren, suolan ja pippurin kanssa.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Vaihtoehtoisesti kalan voi myös leikata terävällä veitsellä pieniksi paloiksi ja sekoittaa käsin muiden ainesten kanssa.
6. Kuumenna paistinpannu ja lisää Neito sitruuna rypsiöljyä pannulle.
7. Nostele ruokalusikalla kalaseosnokareita suoraan pannulle.
8. Paista pihvejä 3– 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja läpikypsiä.
9. Avokado-aioli:
10. Sekoita kulhossa munankeltuaiset, puristettu valkosipulinkynsi, sinappi, etikka ja suola.
11. Lisää öljy aluksi tipoittain ja sekoita samalla tehokkaasti.
12. Jatka öljyn lisäämistä ohuena ja tasaisena nauhana ja jatka sekoittamista.
13. Leikkaa avokado kahtia, poista kivi ja kuoret. Murskaa avokado haarukalla ja lisää aioliin.
14. Tarkista maku.
15. Marinoitu sipuli:
16. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi, ja anna jäähtyä hieman.
17. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita lasipurkkiin.
18. Kaada lämmin liemi päälle ja anna jäähtyä.
19. Kokoa hampurilaiset:
20. Sipuli säilyy noin 2 viikkoa jääkaapissa.
21. Lämmitä sämpylät ja täytä lohipihveillä, avokado-aiolilla, marinoidulla punasipuleilla, salaatilla, tillillä ja aurinkonkuivatuilla tomaateilla.