Resepti
Mozzarella-kasvispiirakka
Arvio: 3.2 / 5
Mozzarellainen kasvispiirakka maistuu iltapalana, vierastarjottavana sekä salaatin kanssa lounaana.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
Taikina: | ||
---|---|---|
75 | g | margariinia tai voita |
2 | dl | vehnäjauhoja |
0,75 | tl | suolaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
2 | rkl | kylmää vettä |
Täyte: | ||
3 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Juureskuutio (500 g) |
125 | g | mozzarellaa |
1,5 | dl | maitoa |
1 | dl | smetanaa tai ranskankermaa |
2 | kananmunaa | |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Mittaa kulhoon taikinan ainekset ja työstä taikinaksi. Jos taikina on liian tiivis, lisää tarvittaessa vettä.
3. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) tai pari pientä vuokaa leivinpaperipalalla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin.
5. Kuumenna pannulla tilkka kasviöljyä ja paista juureksia siinä noin 10 minuuttia. Viipaloi juusto. Sekoita loput ainekset kulhossa keskenään.
6. Jaa juurekset piiraspohjalle. Lado päälle juustoviipaleet. Kaada liemi piiraalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.