Resepti
Paahdettu juuresrisotto
Risotto valmistuu hitaasti hauduttaen. Kun riisiin lisätään vuoroin viiniä, vuoroin kasvislientä, tulee makuun kerroksellisuutta. Riisiä haudutellessa kasvikset paahtuvat uunissa herkullisiksi.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | valkosipulinkynttä | |
3 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
3,5 | dl | risottoriisiä |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
2 | dl | kuivaa valkoviiniä |
8 | dl | kasvislientä |
2 | rkl | voita |
1 | dl | parmesaanijuustoa raasteena |
1 | pss | Apetit Kotimainen Juuressekoitus |
0,5 | paprika | |
1 | pieni punasipuli suikaloituna |
Valmistusohjeet
1. Valmista risotto ajan kanssa kahta eri lientä käyttäen, niin saat riisiin kerroksellista makua. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaksi ruokalusikallista kasviöljyä kasariin ja kuullota valkosipulisilppu siinä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada viini kasariin ja kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää tilkka kasviöljyä. Ravistele ja jaa kasvikset uunivuokaan. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä seosta välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä. Jatka näin, kunnes riisi on al dente eli napakan pehmeää. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
4. Sekoita riisin joukkoon lopuksi voi, paahdetut kasvikset ja parmesaaniraaste. Tarjoa heti.