Resepti
Pehmeä peltileipä
Arvio: 3.7 / 5
Maukas ja helppo kaurainen peltileipä
Valmistusaika:
Annosmäärä: Pellillinen
Ainekset
Ainesosat | ||
---|---|---|
5 | dl | maustamatonta jogurttia |
50 | g | hiivaa |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | hunajaa |
2 | dl | kauraleseitä |
2 | dl | ruisjauhoja |
3 | dl | täysjyvävehnäjauhoja |
4 | rkl | Neito-rypsiöljyä |
Päälle | ||
kauralesettä |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hiukan kauralesettä. Kohota leipää ilman leivinliinaa 20 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja paista leipää hiukan keskitason alapuolella noin 15 minuuttia, eli kunnes se on kypsä. Anna leivän hiukan jäähtyä ja leikkaa se sitten reiluiksi ruuduiksi.
3. Vinkki! Saat leivästä maidottoman korvaamalla jogurtin esimerkiksi kauragurtilla.