Resepti

Pehmeä peltileipä

Arvio: 3.7 / 5

Maukas ja helppo kaurainen peltileipä

Valmistusaika:

Annosmäärä: Pellillinen

Pehmeä peltileipä

Ainekset

Ainesosat
5dlmaustamatonta jogurttia
50ghiivaa
1tlsuolaa
1rklhunajaa
2dlkauraleseitä
2dlruisjauhoja
3dltäysjyvävehnäjauhoja
4rklNeito-rypsiöljyä
Päälle
kauralesettä

Valmistusohjeet

1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hiukan kauralesettä. Kohota leipää ilman leivinliinaa 20 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja paista leipää hiukan keskitason alapuolella noin 15 minuuttia, eli kunnes se on kypsä. Anna leivän hiukan jäähtyä ja leikkaa se sitten reiluiksi ruuduiksi.

3. Vinkki! Saat leivästä maidottoman korvaamalla jogurtin esimerkiksi kauragurtilla.