Resepti
Pinaatti-valkosipulileipä
Arvio: 3.8 / 5
Pinaatti-valkosipulileipä on näyttävä ja herkullinen. Täytteeseen voit ripauttaa pellavansiemeniä ja auringonkukkansiemeniä. Tämä herkullinen nyhtöleipä onnistuu myös keskilämmöllä grillissä tai savustuspöntössä.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 12 annosta
Ainekset
8 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia | |
200 | g | voita huoneenlämpöisenä |
8 | valkosipulin kynttä | |
1 | ranskanleipä tai vaalea vuokaleipä | |
Maasdamer edam -juustoa tai pehmeää, kotimaista kermajuustoa |
Valmistusohjeet
1. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon voi. Kuori ja silppua joukkoon valkosipulinkynnet.
2. Leikkaa leipään viiltoja ja täytä ne pinaatti-valkosipulivoilla ja paksuhkoilla juustosiivuilla. Kääräise folioon ja kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
4. Vinkki! Voit kuumentaa täytetyn leivän ilman foliota mikroaaltouunissa.