Resepti
Pinaattisämpylät
Arvio: 3.4 / 5
Pinaatilla saat sämpylään väriä ja ravintoaineita.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 20 kpl
Ainekset
0,5 | l | vettä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia (150 g) |
25 | g | hiivaa |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | sokeria |
12 | dl | sämpyläjauhoja |
0,5 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
Pinnalle: | ||
---|---|---|
vettä | ||
auringonkukansiemeniä |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna vesi, lisää pakastepinaatti ja sekoita, kunnes pinaatti on sulanut. Liuota hiiva lämpimään nesteeseen ja lisää suola sekä sokeri. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa kasviöljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 225 °C:ssa 10-15 minuuttia.