Resepti
Pizza burratalla, punasipulilla, kesäkurpitsalla ja pistaasilla
Herkullisen kasvispitsan viimeistelee tulinen Neito pizza- ja pastaöljy
Valmistusaika: Yli 60 min.

Ainekset
Pohja | ||
---|---|---|
4 | dl | kädenlämpöistä vettä |
1 | pss | kuivahiivaa (11g) |
1 | rkl | sokeria |
9 | dl | vehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
tai 4 valmista pakastepohjaa | ||
Haudutettu sipuli | ||
6 | kpl | punasipulia |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
3 | rkl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljyä |
1 | rkl | sokeria |
ripaus rouhittua suolaa | ||
1 | tl | kuivattua timjamia |
Muut täytteet | ||
1 | kpl | kesäkurpitsa |
150 | g | ranskankermaa |
80 | g | raastettua parmesaania |
hiutalesuolaa | ||
mustapippuria | ||
4 | kpl | burratajuustoa |
1 | dl | hienonnettuja pistaasipähkinöitä |
Apetit Neito Pizza-ja pastaöljy | ||
rucolaa |
Valmistusohjeet
1. Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa hetki ja tunnustelu, tarvitsetko lisää jauhoja.
2. Älä lisää liikaa jauhoja kerralla. Lisää lopuksi suolaa. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle.
3. Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja pilko punasipulit puolirenkaiksi.
4. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää isolle pannulle rypsi-rapsiöljyä, kaikki sipulit sekä sokeri.
5. Kuumenna ensin pannu melko kuumaksi, ja n. 5 minuutin ajan sekoittele sipuliseosta pannulla lastan avulla ja anna sen hieman karamellisoitua. Lisää timjami ja ripaus suolaa. Käännä levy sitten miedolle lämmölle ja jätä sipulit hautumaan n. 15 minuutiksi vielä lisää, kunnes sipulit ovat tulleet ihan pehmeäksi. Tarvittaessa lisää öljyä jossain välissä, jos sipulit tuntuvat kuivuvan.
6. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Paista nopeasti öljyssä ja mausta suolla ja pippurilla.
7. Kuumenna uuni 275 asteiseksi tai niin kuumaksi, kun uunin saa.
8. Laita uuniin pitsakivi uunin lämpenemisen ajaksi jo sisään.
9. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kauli neljä pizzaa.
10. Levitä kunkin pohjan päälle ohut kerros ranskankermaa ja parmesaani raastetta. Levitä sitten neljäsosa haudutetusta sipulista ja kesäkurpitsaviipaleita aina yhdelle pitsalle. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Nosta pizza kiven päälle ja nosta uuniin. Paista sitä n. 8-10 minuuttia tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
11. Kun pizza tulee uunista, levitä sen päälle tuoretta rucolaa ja aseta burrata päälle. Koristele pistaasipähkinöillä ja mausta vielä Neito Pizza & Pasta öljyllä.