Resepti

Pizza burratalla, punasipulilla, kesäkurpitsalla ja pistaasilla

Herkullisen kasvispitsan viimeistelee tulinen Neito pizza- ja pastaöljy

Valmistusaika: Yli 60 min.

Pizza burratalla, punasipulilla, kesäkurpitsalla ja pistaasilla

Ainekset

Pohja
4dlkädenlämpöistä vettä
1psskuivahiivaa (11g)
1rklsokeria
9dlvehnäjauhoja
1tlsuolaa
tai 4 valmista pakastepohjaa
Haudutettu sipuli
6kplpunasipulia
3kplvalkosipulinkynttä
3rklApetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljyä
1rklsokeria
ripaus rouhittua suolaa
1tlkuivattua timjamia
Muut täytteet
1kplkesäkurpitsa
150granskankermaa
80graastettua parmesaania
hiutalesuolaa
mustapippuria
4kplburratajuustoa
1dlhienonnettuja pistaasipähkinöitä
Apetit Neito Pizza-ja pastaöljy
rucolaa

Valmistusohjeet

1. Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa hetki ja tunnustelu, tarvitsetko lisää jauhoja.

2. Älä lisää liikaa jauhoja kerralla. Lisää lopuksi suolaa. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle.

3. Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja pilko punasipulit puolirenkaiksi.

4. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää isolle pannulle rypsi-rapsiöljyä, kaikki sipulit sekä sokeri.

5. Kuumenna ensin pannu melko kuumaksi, ja n. 5 minuutin ajan sekoittele sipuliseosta pannulla lastan avulla ja anna sen hieman karamellisoitua. Lisää timjami ja ripaus suolaa. Käännä levy sitten miedolle lämmölle ja jätä sipulit hautumaan n. 15 minuutiksi vielä lisää, kunnes sipulit ovat tulleet ihan pehmeäksi. Tarvittaessa lisää öljyä jossain välissä, jos sipulit tuntuvat kuivuvan.

6. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Paista nopeasti öljyssä ja mausta suolla ja pippurilla.

7. Kuumenna uuni 275 asteiseksi tai niin kuumaksi, kun uunin saa.

8. Laita uuniin pitsakivi uunin lämpenemisen ajaksi jo sisään.

9. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kauli neljä pizzaa.

10. Levitä kunkin pohjan päälle ohut kerros ranskankermaa ja parmesaani raastetta. Levitä sitten neljäsosa haudutetusta sipulista ja kesäkurpitsaviipaleita aina yhdelle pitsalle. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Nosta pizza kiven päälle ja nosta uuniin. Paista sitä n. 8-10 minuuttia tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

11. Kun pizza tulee uunista, levitä sen päälle tuoretta rucolaa ja aseta burrata päälle. Koristele pistaasipähkinöillä ja mausta vielä Neito Pizza & Pasta öljyllä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!