Resepti
Porkkanakakku
Arvio: 3.8 / 5
Porkkanakakkutaikina syntyy sukkelasti pakasteporkkanasta monitoimikonetta hyödyntäen.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
Kakkuvuoan voiteluun ja jauhotukseen | ||
---|---|---|
voita | ||
korppujauhoja | ||
Kakkutaikina | ||
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanoita (200 g) |
2,75 | dl | vehnäjauhoja |
2,5 | dl | sokeria |
2 | tl | kanelia |
1 | tl | leivinjauhetta |
50 | g | mantelirouhetta |
2 | kananmunaa | |
100 | g | voita sulatettuna |
0,5 | kpl | appelsiinin mehu |
Kuorrutus | ||
200 | g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 | dl | tomusokeria |
2 | tl | vaniljasokeria |
1 | tl | kanelia |
Pinnalle | ||
1 | kpl | appelsiinin kuoriraastetta |
4 | kpl | piparkakkuja |
Valmistusohjeet
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ø 18 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Raasta porkkanat raastinraudalla ja laita ne yleiskoneen kulhoon. Lisää loput kakkutaikinan ainekset kulhoon ja pyöräytä taikinaksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä.
4. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
5. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kaneli ja sekoita. Levitä juusto jäähtyneen kakun päälle. Raasta pinnalle appelsiinin kuorta ja lopuksi murustettuja piparkakkuja.