Resepti

Porkkanakakku

Arvio: 3.8 / 5

Porkkanakakkutaikina syntyy sukkelasti pakasteporkkanasta monitoimikonetta hyödyntäen.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Laktoositon
Porkkanakakku

Ainekset

Kakkuvuoan voiteluun ja jauhotukseen
voita
korppujauhoja
Kakkutaikina
1pssApetit Pikkuporkkanoita (200 g)
2,75dlvehnäjauhoja
2,5dlsokeria
2tlkanelia
1tlleivinjauhetta
50gmantelirouhetta
2kananmunaa
100gvoita sulatettuna
0,5kplappelsiinin mehu
Kuorrutus
200gmaustamatonta tuorejuustoa
2dltomusokeria
2tlvaniljasokeria
1tlkanelia
Pinnalle
1kplappelsiinin kuoriraastetta
4kplpiparkakkuja

Valmistusohjeet

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ø 18 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Raasta porkkanat raastinraudalla ja laita ne yleiskoneen kulhoon. Lisää loput kakkutaikinan ainekset kulhoon ja pyöräytä taikinaksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä.

4. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

5. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kaneli ja sekoita. Levitä juusto jäähtyneen kakun päälle. Raasta pinnalle appelsiinin kuorta ja lopuksi murustettuja piparkakkuja.