Resepti
Savulohipasta
Helppo ja nopea savulohipasta on täydellinen arkiruoka, joka valmistuu Apetit Kotimaisesta purjoviipaleesta. Voit käyttää savulohen tilalla myös esimerkiksi säilykesavukalaa tai tonnikalaa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
400 | g | kuivapastaa (esim. tagliatellea) |
25 | g | voita |
1 | pss | Apetit Kotimainen Purjoviipaleita (150 g) |
1 | rs | tuorejuustoa (200 g) |
1 | ruukku tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna | |
1 | kpl | sitruunan mehu ja kuori raastettuna |
1 | tl | mustapippuria rouhittuna |
250 | g | savustettua kirjolohta |
(hienonnettuja yrttejä koristeluun) |
Valmistusohjeet
1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinvettä talteen 2 dl.
2. Pastan keittämisen aikana sulata voi kasarissa tai paistinpannulla ja kuullota purjoviipaleita noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä 2 dl pastan keitinvettä ja hauduta kastiketta noin 5 minuutin ajan.
3. Lisää joukkoon loput ainekset sekä kypsä pasta ja sekoita huolellisesti.
4. Koristele savulohipasta lopuksi hienonnetuilla yrteillä.