Resepti
Sienikaviaari ja blinit
Arvio: 3.9 / 5
Sienikaviaari maistuu blinien kera, letun täytteenä tai ruuan lisukkeena.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2,5 | dl | maitoa |
0,25 | pala tuorehiivaa (à 50 g) | |
0,5 | tl | sokeria |
1,5 | dl | tattarijauhoja |
2 | kananmunaa | |
1 | dl | olutta |
1,5 | dl | vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta |
0,5 | tl | suolaa |
2 | rkl | Neito™ Rypsiöljyä |
Paistamiseen: | ||
---|---|---|
3 | rkl | Neito™ Rypsiöljyä |
Tarjoiluun: | ||
150 | g | kylmäsavulohta (á 150 g) |
Sienikaviaari: | ||
200 | g | tuoreita sieniä, liotettuja suolasieniä tai säilyke- tai pakastesieniä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
1 | prk | ranskankermaa tai smetanaa |
1 | hienonnettua ruohosipulia | |
0,5 | tl | valkopippuria |
1 | tl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Peitä kulho tuorekalvolla ja anna olla huoneenlämmössä seitsemän tuntia.
2. Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisita. Sekoita taikinaan keltuaiset, olut, jauhot, kasviöljy ja suola.
3. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinaan.
4. Kuumenna paistinpannu tai blinipannu ja paista taikinasta nopeasti noin sentin paksuisia blinejä. Kun pinta on lähes hyytynyt, valuta reunoille hiukan kasviöljyä tai voisulaa ja käännä blini.
5. Tarjoa blinit kuumina. Ohjeesta tulee noin kahdeksan halkaisijaltaan 10 senttistä bliniä.
7. Hienonna sienikaviaariin sienet ja sulata sipulikuutiot. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa blinien lisukkeena kylmäsavukirjolohen kera.