Resepti
Tomaatilla ja pekonilla täytetty munakas
Arvio: 4.1 / 5
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 1 annos
Ainekset
Täyte | ||
---|---|---|
2 | kpl | pekonisiivua |
100 | g | kirsikkatomaatteja |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
2 | rkl | Neito-rypsiöljyä |
1 maustemitta suolaa | ||
0,5 | tl | sokeria |
0,5 | tl | balsamiviinietikkaa |
Munakasmassa | ||
2 | kpl | kananmunaa |
2 | rkl | vettä tai maitoa |
2 | tl | Neito-rypsiöljyä |
Lisäksi | ||
persiljaa |
Valmistusohjeet
1. Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Siirrä talouspaperille ja kuivaa ylimääräinen rasva pois.
2. Pyyhi paistinpannusta myös ylimääräinen rasva.
3. Jaa tomaatit kahtia ja paista tomaatit valkosipulin kanssa Neito-öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää suola ja sokeri ja jatka paistamista noin minuutin.
4. Ripottele balsamiviinietikka tomaattien päälle ja siirrä tomaatit lautaselle.
5. Laita kananmunat, vesi ja suola astiaan ja sekoita hyvin haarukalla.
6. Kuumenna Neito -öljy paistinpannussa ja kaada munaseos pannuun.
7. Pistä tai nostele munakasta niin, että löysäseos valuu pohjalle ja jähmettyy.
8. Munakas on valmis, kun se on jähmettynyt, mutta vielä pehmeä pinnalla.
9. Valuta varovasti munakas lautaselle, lisää munakkaan puolikkaalle tomaatit ja pekoni ja käännä munakkaan toinen puoli kanneksi.
10. Koristele silputulla persiljalla.