Resepti

Tomaatilla ja pekonilla täytetty munakas

Arvio: 4.1 / 5

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 1 annos

Tomaatilla ja pekonilla täytetty munakas

Ainekset

Täyte
2kplpekonisiivua
100gkirsikkatomaatteja
1kplvalkosipulinkynsi
2rklNeito-rypsiöljyä
1 maustemitta suolaa
0,5tlsokeria
0,5tlbalsamiviinietikkaa
Munakasmassa
2kplkananmunaa
2rklvettä tai maitoa
2tlNeito-rypsiöljyä
Lisäksi
persiljaa

Valmistusohjeet

1. Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Siirrä talouspaperille ja kuivaa ylimääräinen rasva pois.

2. Pyyhi paistinpannusta myös ylimääräinen rasva.

3. Jaa tomaatit kahtia ja paista tomaatit valkosipulin kanssa Neito-öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää suola ja sokeri ja jatka paistamista noin minuutin.

4. Ripottele balsamiviinietikka tomaattien päälle ja siirrä tomaatit lautaselle.

5. Laita kananmunat, vesi ja suola astiaan ja sekoita hyvin haarukalla.

6. Kuumenna Neito -öljy paistinpannussa ja kaada munaseos pannuun.

7. Pistä tai nostele munakasta niin, että löysäseos valuu pohjalle ja jähmettyy.

8. Munakas on valmis, kun se on jähmettynyt, mutta vielä pehmeä pinnalla.

9. Valuta varovasti munakas lautaselle, lisää munakkaan puolikkaalle tomaatit ja pekoni ja käännä munakkaan toinen puoli kanneksi.

10. Koristele silputulla persiljalla.