Resepti
Tomaattiset kanapyörykät ja maissicouscous
Pyörittele ihanat tomaattiset kanapyörykät kanan jauhelihasta ja Apetitin Pomodoro Rosso -kasvissekoituksesta. Tarjoa maissicouscousin kanssa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4

Ainekset
400 | g | kanan jauhelihaa |
1 | pss | Apetit Pomodoro Rosso kasvissekoitusta (300 g) |
100 | g | tuorejuustoa |
1,5 | dl | kaurahiutaleita |
1 | kpl | kananmuna |
1 | tl | currya |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | paprikajauhetta |
1 | tl | suolaa |
0,75 | dl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
Maissicouscous | ||
---|---|---|
5 | dl | kasvislientä |
1 | pss | Apetit Maissia (200 g) |
2 | dl | couscousia |
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
0,75 | tl | suolaa |
0,5 | kpl | sitruunan mehu (tarvittaessa enemmän) |
Valmistusohjeet
1. Sekoita jauhelihan joukkoon kasvissekoitus, tuorejuusto, kaurahiutaleet, kananmuna, mausteet ja lehtipersilja. Anna lihapullamassan tekeytyä noin 15 minuuttia, jotta kaurahiutaleet ehtivät turvota ja massa on helpompi muotoilla.
2. Muotoile pyörykät leivinpaperin päälle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Kuumenna kasvisliemi ja lisää joukkoon maissit. Keitä 3 minuuttia ja lisää joukkoon couscous. Sammuta liesi ja hauduta couscous kannen alla kypsäksi. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola. Tarjoa kanapyörykät maissicouscousin kanssa.