Resepti

Tomaattiset kanapyörykät ja maissicouscous

Pyörittele ihanat tomaattiset kanapyörykät kanan jauhelihasta ja Apetitin Pomodoro Rosso -kasvissekoituksesta. Tarjoa maissicouscousin kanssa.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Tomaattiset kanapyörykät ja maissicouscous

Ainekset

400gkanan jauhelihaa
1pssApetit Pomodoro Rosso kasvissekoitusta (300 g)
100gtuorejuustoa
1,5dlkaurahiutaleita
1kplkananmuna
1tlcurrya
1tlmustapippuria
1tlpaprikajauhetta
1tlsuolaa
0,75dllehtipersiljaa hienonnettuna
Maissicouscous
5dlkasvislientä
1pssApetit Maissia (200 g)
2dlcouscousia
2rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
0,75tlsuolaa
0,5kplsitruunan mehu (tarvittaessa enemmän)

Valmistusohjeet

1. Sekoita jauhelihan joukkoon kasvissekoitus, tuorejuusto, kaurahiutaleet, kananmuna, mausteet ja lehtipersilja. Anna lihapullamassan tekeytyä noin 15 minuuttia, jotta kaurahiutaleet ehtivät turvota ja massa on helpompi muotoilla.

2. Muotoile pyörykät leivinpaperin päälle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

3. Kuumenna kasvisliemi ja lisää joukkoon maissit. Keitä 3 minuuttia ja lisää joukkoon couscous. Sammuta liesi ja hauduta couscous kannen alla kypsäksi. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola. Tarjoa kanapyörykät maissicouscousin kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!