Resepti
TULINEN KANA-KASVISKULHO BIBIMBAB HENKEEN
Valmista maukas ja tulinen kana-kasviskulho Bibimbap henkeen, korvaa kana helposti kasviproteiinilla.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 hlö
Ainekset
400 | g | Maustamaton broilerin filee tai suikale |
2 | kpl | Porkkanaa |
100 | g | Mungpavunituja |
100 | g | Kesäkurpitsaa |
1 | kpl | Punainen paprika |
100 | g | Lehtipinaattia |
100 | g | Siitakesieniä |
4 | kpl | Kananmunia |
2 | rkl | Seesaminsiemeniä |
2 | dl | Sushiriisiä (raakana) |
Kastike kanalle tai tofulle | ||
---|---|---|
2 | rkl | Vettä |
4 | rkl | Soijakastiketta |
1 | dl | Tomaattisosetta |
3 | rkl | Seesaminsiemenöljyä |
2 | rkl | Riisiviinietikkaa |
2 | rkl | Hunajaa |
2 | kpl | Valkosipulinkynsiä |
3 | rkl | Apetit Neito Pizza-pastaöljyä |
Valmistusohjeet
1. 1. Valmista ensin kastike: sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen kulhossa, raasta valkosipuli joukkoon.
3. 2. Suikaloi kana ja lisää kastike lihan joukkoon ja laita marinoitumaan jääkaappiin tunniksi.
5. 3. Kypsennä riisi ohjeen mukaan.
7. 4. Paloittele vihannekset suikaleiksi. Paista kasvikset nopeasti kuumalla pannulla öljyssä ja lisää lopuksi hiukan seesamiöljyä ja tuore pesty pinaatti. Paista suikaloidut sienet erikseen. Paista liha erillisellä pannulla kypsäksi, älä ota kastiketta pois.
9. 5. Paista kananmunat.
11. 6. Kokoa annokset suoraan kulhoon ja laita kananmuna lopuksi annoksen päälle.
13. Vinkki! Voit korvata kanan tofulla. Paloittele tai raasta tofu ja mausta kastikkeella, kypsennä uunissa pellillä 10 min 220 astetta tai kunnes pinta on rapea.