Resepti
Uuni- ja grillikasvikset, kanavartaat ja seesami-vinegretti
Arvio: 5 / 5
Helppo ja herkullinen ateria syntyy kanavartaista ja Uuni- ja grillikasviksista, jotka viimeistellään seesamivinegretillä. Kasvisversion voit valmistaa maustetusta tofusta.
Valmistusaika: Alle 5 min.
Annosmäärä: 4

Ainekset
4 | kpl | kanan kanan rintafileitä (tai vastaava määrä maustettua tofua) |
2 | kpl | punasipulia |
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
1 | pss | Apetit Uuni- ja grillikasviksia Paahdettu valkosipuli (400 g) |
Seesamivinegretti | ||
---|---|---|
2 | rkl | paahdettua seesamiöljyä |
1 | rkl | hunajaa |
0,5 | rkl | riisiviinietikkaa |
0,5 | rkl | soijakastiketta |
0,5 | dl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
0,5 | rkl | mustia seesaminsiemeniä |
0,5 | rkl | vaaleita seesaminsiemeniä |
ruohosipulia |
Valmistusohjeet
1. Kostuta grillivartaat, jos käytät puisia vartaita. Leikkaa kanan rintafileet isoiksi kuutioiksi ja kuori ja kuutioi punasipulit. Pujota vartaisiin kanat ja punasipulit grillivartaisiin vuorotellen. Öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Nosta kanat grilliin ja grillaa kunnes vartaat saavat kauniin värin ja kanat ovat kypsiä.
3. Kaada Apetit Uuni- ja grillikasvikset Paahdettu valkosipuli grilliin foliovuokaan tai parilalle. Kääntele muutaman minuutin välein ja grillaa kunnes kasvikset saavat väriä.
4. Sekoita grillauksen seesamivinegretin aineet. Viimeistele kypsät kasvikset ja vartaat seesamivingretillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.
5. Vinkki! Tee kerralla isompi annos kastiketta ja yhdistä Uuni- ja grillikasvikset sekä vartaat tuoreiden kasvisten (sydänsalaatti, kirsikkatomaatti) kanssa salaatiksi.