Resepti

Uuni- ja grillikasvikset, kanavartaat ja seesami-vinegretti

Arvio: 5 / 5

Helppo ja herkullinen ateria syntyy kanavartaista ja Uuni- ja grillikasviksista, jotka viimeistellään seesamivinegretillä. Kasvisversion voit valmistaa maustetusta tofusta.

Valmistusaika: Alle 5 min.

Annosmäärä: 4

Uuni- ja grillikasvikset, kanavartaat ja seesami-vinegretti

Ainekset

4kplkanan kanan rintafileitä (tai vastaava määrä maustettua tofua)
2kplpunasipulia
2rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
suolaa
mustapippuria
1pssApetit Uuni- ja grillikasviksia Paahdettu valkosipuli (400 g)
Seesamivinegretti
2rklpaahdettua seesamiöljyä
1rklhunajaa
0,5rklriisiviinietikkaa
0,5rklsoijakastiketta
0,5dlApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
0,5rklmustia seesaminsiemeniä
0,5rklvaaleita seesaminsiemeniä
ruohosipulia

Valmistusohjeet

1. Kostuta grillivartaat, jos käytät puisia vartaita. Leikkaa kanan rintafileet isoiksi kuutioiksi ja kuori ja kuutioi punasipulit. Pujota vartaisiin kanat ja punasipulit grillivartaisiin vuorotellen. Öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Nosta kanat grilliin ja grillaa kunnes vartaat saavat kauniin värin ja kanat ovat kypsiä.

3. Kaada Apetit Uuni- ja grillikasvikset Paahdettu valkosipuli grilliin foliovuokaan tai parilalle. Kääntele muutaman minuutin välein ja grillaa kunnes kasvikset saavat väriä.

4. Sekoita grillauksen seesamivinegretin aineet. Viimeistele kypsät kasvikset ja vartaat seesamivingretillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

5. Vinkki! Tee kerralla isompi annos kastiketta ja yhdistä Uuni- ja grillikasvikset sekä vartaat tuoreiden kasvisten (sydänsalaatti, kirsikkatomaatti) kanssa salaatiksi.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!