Resepti
Purjo-perunasosekeitto
Kuohkea purjo-perunasosekeitto on edullinen ja helppo arkiruoka. Samettinen keitto kelpaa juhlavammankin aterian alkukeitoksi, kun viimeistelet sen herkullisella voissa haudutetulla purjolla.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g) |
1 | pss | Apetit Kotimainen Purjoviipaleita (150 g) |
1 | tl | kuivattua timjamia |
7 | dl | kasvislientä |
1 | kg | jauhoista perunaa |
0,5 | tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | ||
Pinnalle | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen Purjoviipaleita (150 g) |
2 | rkl | voita |
0,5 | tl | timjamia |
0,25 | tl | suolaa |
mustapippuria myllystä |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää sipulikuutiot, purjosuikaleet ja kuivattu timjami. Kuullota hetki ja lisää joukkoon kasvisliemi.
2. Kuori ja pilko perunat muutamaan osaan. Lisää perunat kuumennetun liemen joukkoon ja keitä kypsäksi.
3. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa ruokakerma ja mausta. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Kuullota purjoviipaleet voissa pannulla. Mausta ja hauduta hetki. Tarjoile purjo-perunasosekeitto haudutetun purjon kanssa.