Resepti

Purjo-perunasosekeitto

Kuohkea purjo-perunasosekeitto on edullinen ja helppo arkiruoka. Samettinen keitto kelpaa juhlavammankin aterian alkukeitoksi, kun viimeistelet sen herkullisella voissa haudutetulla purjolla.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon
Purjo-perunasosekeitto

Ainekset

2rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
0,5pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g)
1pssApetit Kotimainen Purjoviipaleita (150 g)
1tlkuivattua timjamia
7dlkasvislientä
1kgjauhoista perunaa
0,5tlsuolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
1pssApetit Kotimainen Purjoviipaleita (150 g)
2rklvoita
0,5tltimjamia
0,25tlsuolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

1. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää sipulikuutiot, purjosuikaleet ja kuivattu timjami. Kuullota hetki ja lisää joukkoon kasvisliemi.

2. Kuori ja pilko perunat muutamaan osaan. Lisää perunat kuumennetun liemen joukkoon ja keitä kypsäksi.

3. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa ruokakerma ja mausta. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

4. Kuullota purjoviipaleet voissa pannulla. Mausta ja hauduta hetki. Tarjoile purjo-perunasosekeitto haudutetun purjon kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!