Resepti
Purjolohi
Purjoviipaleet tuovat herkullista makua uunilohen kastikkeeseen. Viimeistele uunissa haudutettu lohi vielä rapeilla paistetuilla purjoviipaleilla.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
800 | g | lohifileetä |
1 | tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | ||
2 | dl | creme fraichea tai kaurakermaa |
1 | tl | sitruunamehua |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Purjoviipaleita (à 150 g) |
1 | rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Purjoviipaleita (à 150 g) |
ripaus suolaa | ||
1 | tl | sitruunamehua |
Valmistusohjeet
1. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla.
2. Sekoita creme fraichen tai kaurakerman joukkoon sitruunamehu, purjoviipaleet ja hienonnettu tilli. Sekoita ja kaada lohifileen päälle.
3. Paista purjolohta 200-asteisessa uunissa n. 25 min. Tarkista kalan kypsyys. Paksu lohifilee kestää hieman kauemmin.
4. Paista purjoja öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Levitä paistetut purjosiivut haudutetun kalafileen päälle. Tarjoa esimerkiksi mikrossa kätevästi valmistuvan Apetit Perinteisen perunamuusin kanssa.