Resepti

Purjolohi

Purjoviipaleet tuovat herkullista makua uunilohen kastikkeeseen. Viimeistele uunissa haudutettu lohi vielä rapeilla paistetuilla purjoviipaleilla.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Purjolohi

Ainekset

800glohifileetä
1tlsuolaa
mustapippuria myllystä
2dlcreme fraichea tai kaurakermaa
1tlsitruunamehua
0,5pssApetit Kotimainen Purjoviipaleita (à 150 g)
1rkltuoretta tilliä hienonnettuna
1rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
0,5pssApetit Kotimainen Purjoviipaleita (à 150 g)
ripaus suolaa
1tlsitruunamehua

Valmistusohjeet

1. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita creme fraichen tai kaurakerman joukkoon sitruunamehu, purjoviipaleet ja hienonnettu tilli. Sekoita ja kaada lohifileen päälle.

3. Paista purjolohta 200-asteisessa uunissa n. 25 min. Tarkista kalan kypsyys. Paksu lohifilee kestää hieman kauemmin.

4. Paista purjoja öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Levitä paistetut purjosiivut haudutetun kalafileen päälle. Tarjoa esimerkiksi mikrossa kätevästi valmistuvan Apetit Perinteisen perunamuusin kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!