Resepti

Kalapihvit, pinaattiperunasosetta, hernevaahtoa

Ainekset

2,5 kg Apetit Itämeren kalamurekepihvit, pakaste
Paahdettua palsternakkaa:
1 kg Palsternakkaa
0,002 kg Suolaa
0,03 l Mildola Rypsiöljyä
Rapeaa fenkolia:
0,2 kg Fenkolia
Lehtikaalisipsejä:
0,2 kg Lehtikaalia
0,001 kg Suolaa
0,02 l Mildola Rypsiöljyä
Pinaattiperunasose:
1,7 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,3 l Maitoa, kevyt
0,3 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
0,005 kg Suolaa
Hernevaahto:
0,3 l Rasvatonta maitoa
0,3 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste

Valmistusohjeet

  1. Kalapihvit:

    Lado Itämeren kalamurekepihvit jäisinä tai kohmeisina GN-vuokiin. Kuumenna 160°C noin 20-25 minuuttia.
  2. Paahdettu palsternakka:

    Pilko palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi. Mausta suolalla ja rypsiöljyllä. Paahda 200°C noin 15-20 minuuttia.
  3. Rapea fenkoli:

    Viipaloi fenkoli ohueksi ja laita kylmään veteen.
  4. Lehtikaalisipsit:

    Pilko lehtikaalit pieneksi. Jätä lehtiruotu käyttämättä tai käytä valmiiksi pilkottua lehtikaalia. Mausta suolalla ja rypsiöljyllä. Paahda 150°C noin 15 minuuttia.
  5. Pinaattiperunasose:

    Kaada perunamuusi kohmeisena GN-vuokaan. Lisää maito. Esikuumenna uuni ja höyrykeitä 100°C noin 25-30 minuuttia ilman kantta. Lisää sulanut pinaatti sekä suola. Sekoita ja kuumenna hetki.
  6. Hernevaahto:

    Kuumenna maito ja herneet kattilassa kiehumispisteeseen asti. Laita maito ja herneet tehosekoittimeen. Pyöritä tasaiseksi niin, että seoksesta muodostuu vaahtoa.



    Laita palsternakkaa ja fenkolia koristeeksi kalapihvien päälle. Viimeistele hernevaahdolla ja lehtikaalilla. Tarjoile pinaattiperunasoseen kanssa.
Kalapihvit, pinaattiperunasosetta, hernevaahtoa
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske