Resepti

Mansikka-Raparperisima

Ainekset

0,48 kg Sitruunaa
5 l Vettä
0,6 kg Sokeria
0,4 kg Apetit Mansikka-Raparperisekoitusta, pakaste
0,004 kg Hiivaa, tuore

Valmistusohjeet

  1. Pese sitruunat ja kuori niistä keltainen osa kuorimaveitsellä. Poista kuorituista sitruunoista kuoren valkoinen osa pois ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Laita sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri astiaan. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle. Sekoita ja lisää loput vedestä kylmänä. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä. Anna olla huoneen lämmössä noin yksi vuorokausi, kunnes se alkaa vähän käydä. Laita puhtaisiin pulloihin muutama rusina ja yksi teelusikallinen sokeria. Siivilöi sima pulloihin. Kierrä korkit löyhästi kiinni ja vie kylmiöön. Kun käyminen on lähes lakannut, voit sulkea korkit napakammin. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Tähän kuluu muutama päivä.
Mansikka-Raparperisima
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske