Resepti

Meksikolaiset kasvispihvit, tomaattiriisi ja salsa

Ainekset

Salsa verde:
1,5 kg Tomatilloja
0,15 kg Sipulia, hakattu, tuore
0,1 kg Korianteria, tuore, hienonnettu
0,05 kg Jalopenomurskaa
0,1 l Limemehua, tuorepuristettua
0,025 kg Suolaa
0,012 kg Sokeria
Tomaattiriisi:
1,2 kg Tomaattimurskaa
0,32 kg Sipulia, hakattu, tuore
0,05 kg Valkosipulia
0,01 kg Juustokuminaa
0,006 kg Chilejä, punainen, tuore
0,02 kg Suolaa
0,2 l Mildola Rypsiöljyä
1,6 l Kasvislientä
1,6 kg Pitkäjyväistä, puuroutumatonta riisiä
3,5 kg Apetit Kasvispihvejä Mexican, pakaste, (á 85 g)
0,05 kg Korianteria, tuore, hienonnettu

Valmistusohjeet

  1. Valmista salsa verde: poista tomatilloista kuiva kuori ja huuhtele huolellisesti. Puolita tomatillot ja levitä ne uunipellille ja paahda uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Poista jalopenoista kannat ja siemenet. Laita kaikki aineet kutterikulhoon ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Anna maustua kylmässä 30 minuuttia.
  2. Valmista tomaattiriisi: laita tehosekoittimeen tomaattimurska, sipulit, mausteet ja öljy. Hienonna tasaiseksi. Levitä riisi GN 1/1-65 mm vuokaan. Kaada päälle tomaattikastike ja kasvisliemi. Sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita ja anna höyrystyä kannen alla 5 minuuttia.
  3. Lado Kasvispihvit kohmeisina voideltuun GN 1/1-65 vuokaan. Kuumenna pihvit yhdistelmäuunissa kiertoilmapaistolla 160 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa kasvispihvien kanssa salsa verdeä ja limelohkoilla ja tuoreella korianterilla koristeltua tomaattiriisiä.
Meksikolaiset kasvispihvit, tomaattiriisi ja salsa
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske