Resepti

Pikantti kirjolohikeitto

Ainekset

0,07 l Mildola Rypsiöljyä
1 kg Apetit Purjoviipaleita, pakaste
12,5 l Vettä
0,14 kg Kalaliemijauhetta
0,014 kg Kurkumaa
2,5 kg Apetit Kotimaiset Pienet Juureskuutioita, pakaste
0,2 kg Maissitärkkelystä (Snow flake)
5 kg Kuutioperunoita10 mm, kypsä vakuumi
0,09 kg Suolaa
0,04 kg Sokeria
1,4 l Kasvirasvasekoitetta
3,5 kg Kirjolohikuutioita, tuore
1,5 kg Lämminsavustettuja lohikuutioita 20 mm pa

Valmistusohjeet

  1. Freesaa purjo öljyssä padassa.
  2. Lisää vesi pataan, mutta jätä pieni määrä suurustusta varten. Lisää kalaliemijauhe, kurkuma ja pienet juureskuutiot. Kuumenna kiehumapisteeseen. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Lisää suurus pataan samalla sekoittaen. Hauduta 5-10 minuuttia. Lisää kuutioperunat, suola, sokeri ja kasvirasvasekoite. Kuum enna kiehumapisteeseen.
  3. Valuta sulatetut kalakuutiot. Lisää kalakuutiot. Sekoita kerran heti kalan lisäyksen jälkeen. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa ja timjamia ennen tarjoilua.
Pikantti kirjolohikeitto
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske