Resepti

Saaristolaisalkupalat

Ainekset

0,006 kg Liivatelehti
0,05 kg Kalaliemi
0,2 kg Creme fraiche
0,1 kg Tuorejuusto, maustamaton
0,25 kg Lämminsavulohikuutio, 20mm, pakaste
0,02 kg Ruohosipuli kuivattu
0,01 kg Sitruunamehu
Mustapippuria
0,3 kg Saaristolaisleipä
0,3 kg Kylmäsavustettuja lohifileeviipaleita, tuor
Tilliä, tuore

Valmistusohjeet

  1. Liota liivatelehtiä 10 min. kylmässä vedessä. Vatkaa ranskankerma ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää paloitellut lohikuutiot, ruohosipuli ja sitruunamehu. Mausta massa mustapippurilla. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuuma
  2. Poista leipäviipaleista kovat kuoret ja leikkaa viipaleet halumasi mallisiksi.
  3. Annostele lohihyytelö esim. ruokalusikalla leipäviipaleille ja koristele kylmäsavulohisiivuilla ja tillillä.
Saaristolaisalkupalat
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske