Resepti

Savulohimousseleivokset

Ainekset

Savulohimousse:
1 kg Kirjolohifilee lämminsavsutettu
0,05 kg Ruohosipuli
0,2 kg Ruokajogurttia
0,2 kg Creme fraiche
0,005 kg Sitruunamehu
0,004 kg Suolaa
0,002 kg Mustapippuria
1 kg Saaristolaisleipä
0,25 kg Mäti kirjolohi
0,3 kg Kurkku tuore
0,1 kg Punasipuli

Valmistusohjeet

  1. Poista kalasta nahka ja ylimääräiset rasvat. Murskaa lohi kulhossa kapustalla. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli ja lisää lohen joukkoon. Purista sitruunasta mehua ja lisää mehu sekä muut aineet lohen joukkoon. Sekoita ainekset tahnamaisen tasaiseksi
  2. Kokoa leivokset. Leikkaa saaristolaisleivästä pyöreitä kiekkoja, halkaisija n. 5-6 cm. Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori kurkku, leikkaa se pitkittäin neljään osaan, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi. Levitä 1 rkl savulohimousse
Savulohimousseleivokset
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske