Resepti
Ainekset
Savulohimousse: | ||
1 | kg | Kirjolohifilee lämminsavsutettu |
0,05 | kg | Ruohosipuli |
0,2 | kg | Ruokajogurttia |
0,2 | kg | Creme fraiche |
0,005 | kg | Sitruunamehu |
0,004 | kg | Suolaa |
0,002 | kg | Mustapippuria |
1 | kg | Saaristolaisleipä |
0,25 | kg | Mäti kirjolohi |
0,3 | kg | Kurkku tuore |
0,1 | kg | Punasipuli |
Valmistusohjeet
- Poista kalasta nahka ja ylimääräiset rasvat. Murskaa lohi kulhossa kapustalla. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli ja lisää lohen joukkoon. Purista sitruunasta mehua ja lisää mehu sekä muut aineet lohen joukkoon. Sekoita ainekset tahnamaisen tasaiseksi
- Kokoa leivokset. Leikkaa saaristolaisleivästä pyöreitä kiekkoja, halkaisija n. 5-6 cm. Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori kurkku, leikkaa se pitkittäin neljään osaan, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi. Levitä 1 rkl savulohimousse

Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |