Resepti
Ainekset
Vuokia GN 1/1-40 mm | ||
10 | kg | Muikku perattu kotimainen |
1 | kg | Ruisjauho |
0,11 | kg | Suolaa |
Mustapippuria, rouhe | ||
0,6 | kg | Rypsiöljyä tai Paistis rypsiöljyvalmistetta |
Valmistusohjeet
- Voitele vuoat hyvin, pohjalle saa jäädä kerros öljyä tai Paistista. Sulata muikut yli yön, saavat jäädä kohmeisiksi. Jos nestettä on irronnut, valuta ne hyvin. Sekoita ruisjauho, suola ja mustapippuri. Leivitä muikut jauhoseoksessa ja nosta vuokiin kahteen riviin sekaisin siten, että ilma pääsee kiertämään muikkujen lomassa n. 2 kg/vuoka. Ripota pinnalle hiukan ruisjauhoja ja valuta öljyä tai Paistista hyvin ohuena nauhana kalojen päälle reilu 1 dl/vuoka. Kiertoilmapaista 250 asteessa noin 15-25 minuuttia, riippuen uunin täytöksestä.

Saanto | 11.7 kg |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |