Resepti

Uunipaistetut muikut

Ainekset

Vuokia GN 1/1-40 mm
10 kg Muikku perattu kotimainen
1 kg Ruisjauho
0,11 kg Suolaa
Mustapippuria, rouhe
0,6 kg Rypsiöljyä tai Paistis rypsiöljyvalmistetta

Valmistusohjeet

  1. Voitele vuoat hyvin, pohjalle saa jäädä kerros öljyä tai Paistista. Sulata muikut yli yön, saavat jäädä kohmeisiksi. Jos nestettä on irronnut, valuta ne hyvin. Sekoita ruisjauho, suola ja mustapippuri. Leivitä muikut jauhoseoksessa ja nosta vuokiin kahteen riviin sekaisin siten, että ilma pääsee kiertämään muikkujen lomassa n. 2 kg/vuoka. Ripota pinnalle hiukan ruisjauhoja ja valuta öljyä tai Paistista hyvin ohuena nauhana kalojen päälle reilu 1 dl/vuoka. Kiertoilmapaista 250 asteessa noin 15-25 minuuttia, riippuen uunin täytöksestä.
Uunipaistetut muikut
Saanto11.7 kg
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske