Resepti

Viljainen punajuuri-hernesalaatti

Ainekset

0,7 l Vettä
0,325 kg Kolmen Viljan Helmiä
0,005 kg Suolaa
1,5 kg Apetit Kotimaisia Punajuurikuutioita, pakaste
Kastike:
0,08 l Valkoviinietikkaa
0,018 kg Sokeria
0,018 kg Suolaa
0,001 kg Timjamia, kuivattu
Mustapippuria, rouhe
0,15 l Mildola Rypsiöljyä
0,012 kg Sinappia, mietoa
0,5 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,2 kg Auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa Kolmen Viljan Helmi GN-vuokaan, lisää vesi ja suola. Vie esikuumennettuun uuniin, höyrykeitä 100 asteessa 30 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä, valuta.
  2. Kuumenna jäiset punajuurikuutiot yhdistelmäpaistaen 150 asteessa 14 minuuttia, kosteus 50 %. Jäähdytä punajuurikuutiot.
  3. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon. Sekoita kastike tehosekoitimella tasaiseksi.

    Sekoita keskenään jäähdytetyt kolmen viljan helmet ja punajuurikuutiot. Lisää joukkoon kastike. Tarkista maku, lisää tarvittaessa viinietikkaa, jos haluat lisää kirpeyttä.
  4. Lisää salaatin pinnalle runsaasti herneitä sekä paahdettuja auringonkukansiemeniä..

    Herneet ja auringonkukansiemenet voivat olla tarjolla myös erillisissä astioissa. Salaatin kera sopii hyvin myös renkaiksi leikattu tuore punasipuli tai kevätsipuli.
Viljainen punajuuri-hernesalaatti
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske