Resepti
Ainekset
1 | kpl | Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä |
2 | kg | Apetit Perunamuusia, pakaste |
0,5 | l | Maitoa, kevyt |
0,002 | kg | Suolaa |
0,02 | l | Mildola Rypsiöljyä |
0,15 | kg | Apetit Sipulikuutioita, pakaste |
0,25 | kg | Paseerattua tomaattia |
Suolaa | ||
1 | kg | Kypsää jauhelihaa, N0 |
2 | kg | Apetit Punajuurigratiinia, pakaste |
Valmistusohjeet
- Kaada Perunamuusipelletit GN 1/1-65 mm vuokaan. Lisää maito ja suola. Valmista perunasose yhdistelmäuunissa höyrykeittäen ilman kantta n. 20 min. Sekoita sose. Useita vuokia valmistaessasi, voit tehdä myös koko sosemäärän padassa ja jakaa sen vuokiin päällimmäiseksi kerrokseksi.
- Valmista jauhelihakastike padassa. Kuullota sipulikuutiot rypsiöljyssä, lisää kattilaan muut kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua muutama minuutti välillä sekoittaen. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.
- Kaada kohmeinen Apetit Punajuurigratiini voidellun GN 1/1-65 mm vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä jauhelihakastike Punajuurigratiinin päälle ja sen päälle Perunamuusi niin, että se peittää muut ainekset. Yhdistelmäpaista 170 asteessa, kosteus 45 % n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja gratiini on kypsää.
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |