Resepti

Punajuuri-perunasose-jauhelihavuoka

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
2 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,5 l Maitoa, kevyt
0,002 kg Suolaa
0,02 l Mildola Rypsiöljyä
0,15 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,25 kg Paseerattua tomaattia
Suolaa
1 kg Kypsää jauhelihaa, N0
2 kg Apetit Punajuurigratiinia, pakaste

Valmistusohjeet

  1. Kaada Perunamuusipelletit GN 1/1-65 mm vuokaan. Lisää maito ja suola. Valmista perunasose yhdistelmäuunissa höyrykeittäen ilman kantta n. 20 min. Sekoita sose. Useita vuokia valmistaessasi, voit tehdä myös koko sosemäärän padassa ja jakaa sen vuokiin päällimmäiseksi kerrokseksi.
  2. Valmista jauhelihakastike padassa. Kuullota sipulikuutiot rypsiöljyssä, lisää kattilaan muut kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua muutama minuutti välillä sekoittaen. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.
  3. Kaada kohmeinen Apetit Punajuurigratiini voidellun GN 1/1-65 mm vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä jauhelihakastike Punajuurigratiinin päälle ja sen päälle Perunamuusi niin, että se peittää muut ainekset. Yhdistelmäpaista 170 asteessa, kosteus 45 % n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja gratiini on kypsää.
Punajuuri-perunasose-jauhelihavuoka
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske