Resepti

Aurinkoinen makaronilaatikko, jauheliha

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0,8 kg Vaaleaa Kuituserpentiinipastaa (Torino)
0,85 kg Sous vide N0-jauhelihaa (kypsä)
0,004 kg Oreganoa, kuivattu
0,002 kg Mustapippuria, rouhe
0,5 kg Apetit Kotimaisia Kesäporkkanasuikaleita, pakaste
0,25 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
3 l Vettä
0,03 kg Kasvisliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,24 kg Kananmunia
0,02 kg Suolaa
0,15 kg Juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohjeet

  1. Mittaa raaka makaroni voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan à 800 g/vuoka.
  2. Sekoita jauheliha, oregano, mustapippuri, kesäporkkanasuikaleet ja sipuli keskenään. Anna seoksen maustua kylmässä hetken. Kun yrtit ehtivät ottaa nestettä itseensä, ne eivät nouse paiston alussa pintaan.
  3. Sekoita jauhelihamassa makaronin joukkoon. Ripota pintaan juustoraaste. Sekoita vesi, liemijauhe, munat ja suola keskenään, tarkista maku. Kaada neste tasaisesti vuokaan jauheliha-makaroniseoksen päälle. Vie vuoat esikuumennettuun uuniin välittömästi nesteen lisäämisen jälkeen. Kypsennä yhdistelmäpaistolla 140 asteessa n.50 minuuttia, kunnes pinta saanut kauniin värin. Nosta lämpötilaa tarvittaessa. Anna vetäytyä lämpökaapissa. Uuni, uunin täytös ja tuotteiden lähtölämpötilat vaikuttavat kypsennykseen, tarkkaile paistoa ensimmäisellä valmistuskerralla. Muista, että tuote kypsyy vielä uunista otettuakin, vetäytymisvaihe on tärkeä.

    (Jauheliha; HK Ruskistettu naudan jauheliha)
Aurinkoinen makaronilaatikko, jauheliha
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske