Resepti

Pinaatti-raejuustonapit,sitruuna-perunasose,misojo

Ainekset

1,2 kg Rosamunda perunaa
0,005 kg Valkosipulinkynsi
0,15 kg Voita
0,75 l Täysmaitoa
0,01 kg Suolaa
0,005 kg Sitruunankuorta,raastettu
0,05 l Sitruunamehua
0,02 kg Timjamia, tuore
1 kg Apetit Pinaatti-raejuustonappeja
Miso-jogurtti
0,6 kg Turkkilaista jogurttia, laktoositon
0,05 kg Misotahnaa
0,01 kg Hunajaa, juokseva
0,04 l Valkoviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kypsien perunoiden jäähtyä vähän, puolita ja kaavi sisus kulhoon. Hienonna valkosipuli ja sulata voi kattilassa. Kuullota valkosipulia hetki voissa ja siivilöi voi talteen. Muussaa perunat perunanui jalla ja lisää joukkoon voi. Lämmitä maito ja sekoita perunamassan joukkoon pikkuhiljaa sekoittaen. Sekoita joukkoon suola, sitruunan raastettu kuori sekä mehu ja hienonnettu timjami.
  2. Paista napit jäisenä tai kohmeisena GN-vuoassa 160-asteessa 20-25 minuuttia.
  3. Miso-jogurtti: Sekoita jogurtti, misotahna, hunaja ja valkoviinietikka. Tarjoa miso-kastike Apetit pinaatti-raejuustonappien ja perunamuusin kera.
Pinaatti-raejuustonapit,sitruuna-perunasose,misojo
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske