Resepti
Kala-grillikasvisnyytit kurkuma-valkosipulivoilla
Arvio: 3.4 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4
Ainekset
Kurkuma-valkosipulivoi | ||
---|---|---|
50 | g | voita |
1 | rkl | tuoretta kurkumaa raastettuna |
2 | kpl | valkosipulinkynttä |
valkopippuria | ||
tuoretta timjamia | ||
Kala-grillikasvisnyytit | ||
1 | pss | Apetit Uuni- ja grillikasviksia (Puutarhan yrtit) |
600 | g | kirjolohifilettä |
suolaa | ||
valkopippuria | ||
tuoretta timjamia | ||
sitruunalohkoja |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin kurkuma-valkosipulivoi: Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori kurkuma ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kannattaa suojata leikkuulauta leivinpaperilla, sillä kurkuma värjää herkästi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kurkuma ja valkosipuli pehmeään voihin. Mausta ripauksella valkopippuria ja hienonnetulla tuoreella timjamilla. Kääräise maustevoi leivinpaperin avulla kääröksi ja nosta puoleksi tunniksi pakastimeen tai pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta se kovenee.
2. Leikkaa foliosta neljä reilun kokoista palaa ja leivinpaperista hieman pienemmät palat. Asettele leivinpaperi folioiden keskelle. Jaa Uuni- ja grillikasvikset leivinpapereille.
3. Leikkaa kirjolohesta nahka pois. Poista myös ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala neljäksi palaksi ja asettele palat kasvisten päälle. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa maustevoi siivuiksi ja jaa ne kalojen päälle. Lisää nyytteihin myös tuoretta timjamia ja sitruunalohkoja. Kääräise foliot nyyteiksi ja asettele grilliin epäsuoraan lämpöön. Kypsennä 15-20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Tarjoile heti!