Resepti

Kala-grillikasvisnyytit kurkuma-valkosipulivoilla

Arvio: 3.4 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Laktoositon Gluteeniton
Kala-grillikasvisnyytit kurkuma-valkosipulivoilla

Ainekset

Kurkuma-valkosipulivoi
50gvoita
1rkltuoretta kurkumaa raastettuna
2kplvalkosipulinkynttä
valkopippuria
tuoretta timjamia
Kala-grillikasvisnyytit
1pssApetit Uuni- ja grillikasviksia (Puutarhan yrtit)
600gkirjolohifilettä
suolaa
valkopippuria
tuoretta timjamia
sitruunalohkoja

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin kurkuma-valkosipulivoi: Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori kurkuma ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kannattaa suojata leikkuulauta leivinpaperilla, sillä kurkuma värjää herkästi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kurkuma ja valkosipuli pehmeään voihin. Mausta ripauksella valkopippuria ja hienonnetulla tuoreella timjamilla. Kääräise maustevoi leivinpaperin avulla kääröksi ja nosta puoleksi tunniksi pakastimeen tai pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta se kovenee.

2. Leikkaa foliosta neljä reilun kokoista palaa ja leivinpaperista hieman pienemmät palat. Asettele leivinpaperi folioiden keskelle. Jaa Uuni- ja grillikasvikset leivinpapereille.

3. Leikkaa kirjolohesta nahka pois. Poista myös ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala neljäksi palaksi ja asettele palat kasvisten päälle. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa maustevoi siivuiksi ja jaa ne kalojen päälle. Lisää nyytteihin myös tuoretta timjamia ja sitruunalohkoja. Kääräise foliot nyyteiksi ja asettele grilliin epäsuoraan lämpöön. Kypsennä 15-20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Tarjoile heti!