Resepti
Mustikkapiirakka
Arvio: 3.5 / 5
Aina maistuva mustikkapiirakka ei ole sesongista kiinni kun on varannut pakkaseen mustikoita
Valmistusaika:
Annosmäärä: 9 annosta
Ainekset
175 | g | voita |
1 | dl | sokeria |
3 | dl | vehnäjauhoja tai, gluteenitointa jauhoseosta |
0,5 | tl | leivinjauhetta |
Päälle kananmunaton täyte: | ||
---|---|---|
200 | g | suomalaisia pakastemustikoita |
1 | rkl | perunajauhoja |
1 | rkl | sokeria |
tai vaihtoehtona kermaviilinen, kananmunaa sisältävä täyte: | ||
200 | g | suomalaisia pakastemustikoita |
1 | tlk | kermaviiliä |
2 | kananmunaa | |
0,5 | dl | sokeria |
Valmistusohjeet
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon.
2. Taputtele taikina piirasvuokaan kostein käsin. Jaa päälle jäiset mustikat. Siivilöi mustikoiden päälle perunajauho ja keinuttele vuokaa tai liikuttele marjoja lusikalla, kunnes perunajauho ympäröi marjat.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ota kypsä piiras uunista ja ripottele päälle sokeri.
5. Vinkki! Koska gluteenittomassa jauhoseoksessa ei ole sitko-ominaisuuksia, voit oikaista taikinan teossa. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi käsivatkaimella.
7. Voit käyttää myös valmistaikinaa pohjaan. Ja käyttää täytteenä kermaviilistä täytettä.