Resepti

Balsami-wok

Arvio: 3.4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 6

Maidoton
Balsami-wok

Ainekset

400gporsaan tai broilerin jauhelihaa tai tofua
3kplvalkosipulinkynttä
1rklinkivääriä raastettuna
1rklApetit rypsiöljyä
3rklsoijakastiketta
2rkltummaa balsamiviinietikkaa
1pssApetit Kotimainen Wok vihanneksia (à 450 g)
2,5dlliha tai kasvislientä
Suurus
1rklmaizenaa
2rklvettä
Juuri ennen tarjoilua
100gituja
1rkltummaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
Lisukkeeksi
keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

1. Ruskista jauheliha (tai tofu) pannulla.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kuorittu inkivääri. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli sekä inkivääri ja paista hetki.

3. Sekoita soijakastike ja 2 rkl balsamiviinietikkaa keskenään, kaada seos pannulle ja sekoita hyvin.

4. Lisää Wok vihannekset ja paista noin viisi minuuttia.

5. Lisää lihaliemi ja anna kiehahtaa. Sekoita maizena ja vesi keskenään ja lisää pannulle. Keitä hetki.

6. Sekoita juuri ennen tarjoilua idut wokin joukkoon. Mausta ruokalusikallisella balsamiviinietikkaa ja mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta. Viimeistele hienonnetulla tuoreella chilillä ja korianterilla. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

7. Vinkki: Saat wokista vegaanisen käyttämällä lihan sijaan tofua ja kasvislientä.