Resepti
Balsami-wok
Arvio: 3.4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 6

Ainekset
400 | g | porsaan tai broilerin jauhelihaa tai tofua |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | rkl | inkivääriä raastettuna |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
3 | rkl | soijakastiketta |
2 | rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
1 | pss | Apetit Kotimainen Wok vihanneksia (à 450 g) |
2,5 | dl | liha tai kasvislientä |
Suurus | ||
---|---|---|
1 | rkl | maizenaa |
2 | rkl | vettä |
Juuri ennen tarjoilua | ||
100 | g | ituja |
1 | rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
mustapippuria | ||
tuoretta chiliä | ||
tuoretta korianteria | ||
Lisukkeeksi | ||
keitettyä riisiä |
Valmistusohjeet
1. Ruskista jauheliha (tai tofu) pannulla.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kuorittu inkivääri. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli sekä inkivääri ja paista hetki.
3. Sekoita soijakastike ja 2 rkl balsamiviinietikkaa keskenään, kaada seos pannulle ja sekoita hyvin.
4. Lisää Wok vihannekset ja paista noin viisi minuuttia.
5. Lisää lihaliemi ja anna kiehahtaa. Sekoita maizena ja vesi keskenään ja lisää pannulle. Keitä hetki.
6. Sekoita juuri ennen tarjoilua idut wokin joukkoon. Mausta ruokalusikallisella balsamiviinietikkaa ja mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta. Viimeistele hienonnetulla tuoreella chilillä ja korianterilla. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
7. Vinkki: Saat wokista vegaanisen käyttämällä lihan sijaan tofua ja kasvislientä.