Resepti

Bataatti-sinihomejuustogratiini

Arvio: 3.8 / 5

Mieto bataatti sopii gratiiniin eli juusto-munaseoksella kuorrutettavaksi.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 5 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Bataatti-sinihomejuustogratiini

Ainekset

600gbataattia kuutioituna
1pssApetit Sipulikuutioita (200 g)
1hapan omena kuutioituna
1tltimjamia
0,5tlsuolaa
1tlcayennenpippuria
100gemmentalraastetta
100gsinihomejuustoa murennettuna
2kananmunaa
2rklhienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

1. Keitä bataattikuutioita noin 10 minuuttia vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.

2. Kaada bataatti-, sipuli- ja omenakuutiot kulhoon. Sekoita joukkoon timjami, suola ja cayennenpippuri. Jaa seos neljään annosvuokaan.

3. Sekoita keskenään juustot ja kananmuna. Lusikoi kuorrute vuokiin.

4. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.