Resepti
BBQ ribsit
Arvio: 3.2 / 5
Maukkaiden BBQ ribsien salaisuus on hitaassa haudutuksessa
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
1,5 | kg | porsaan ribsejä |
1 | tl | suolaa |
Hierottavat mausteet eli Rub-mausteseos | ||
---|---|---|
2 | rkl | ruoko- tai muscovadosokeria |
1 | rkl | (savu)paprikajauhetta |
1 | rkl | mustapippuria rouhittuna |
1 | rkl | timjamia |
1 | rkl | suolaa |
BBQ-kastike | ||
0,5 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | dl | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
2 | valkosipulin kynttä kuutioituna | |
inkivääriä raastettuna | ||
2 | dl | BBQ-kastiketta, esim. Korean BBQ Original Sauce |
0,5 | dl | olutta |
0,5 | dl | muscovadosokeria |
suolaa tai savusuolaa maun mukaan | ||
Tarjoiluun | ||
2 | pss | Apetit Muurikkakasviksia |
Valmistusohjeet
1. Hiero possun pintaan suolaa ja anna maustua ainakin sen aikaa, kun teet rubin. Sekoita kaikki rubin ainekset ja hiero se joka puolelle lihan pintaan.
2. Anna maustua kylmässä vähintään tunti.
3. Kuumenna uuni 120 asteeseen ja nosta lihat uunipannulla uuniin. Kypsennä ribsejä uunissa noin 3 tuntia.
4. Kuumenna BBQ-kastikkeen rypsiöljy ja sipulikuutiot kattilassa. Kuullota ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja käytä lihan sivelyyn grillatessa.
5. Nosta possut uunista ja sivele niille BBQ-kastiketta. Grillaa maltillisella lämmöllä uunissa tai ulkogrillissä parikymmentä minuuttia. Sivele kypsennyksen aikana kastiketta lihan pintaan. Tarjoa Apetit Muurikka-kasvisten kera.
6. Vinkki! Keitä liha suolalla maustetussa vedessä uunikypsennyksen sijaan ja nosta kuumana kattilasta parilalle.