Resepti

Bibimbap à la Tuorekset

Kokoa kulhoruoka korealaisittain kasviksista ja maustetusta riisistä.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Bibimbap à la Tuorekset

Ainekset

250gsushiriisiä
2rklriisiviinietikkaa
1rklsokeria
1tlsuolaa
Kulhoon
1rsApetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes
2rklriisiviinietikkaa
1tlsormisuolaa
1tlsokeria
2dlituja
Lisäksi
1pssApetit Kasvisjauhispyöryköitä
1rklApetit-rypsiöljyä
Kastike
2rklseesamiöljyä
2tlvaaleita seesaminsiemeniä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Tarjoiluun
4kananmunaa paistettuna
1tlsriracha-chilikastiketta
1tlsoijaa
1rkltuoretta korianteria
2rklhummusta

Valmistusohjeet

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Laita kasvikset riisiviini­etikan, suolan ja sokerin kanssa kulhoon. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.

3. Keitä ituja minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, huuhtaise kylmällä vedellä ja valuta.

4. Paista kasvisjauhispyörykät rapeiksi pannulla kasviöljyssä. Sekoita kastike ja kaada se pyöryköiden päälle.

5. Paista kananmunat rypsiöljytilkassa paistinpannulla sunny side up eli toiselta puolelta kypsäksi.

6. Kokoa annokset. Laita kulhoihin riisiä, kasviksia, kasvisjauhispyörykät ja kananmuna. Tarjoa chilikastikkeen, soijan ja korianterin kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!