Resepti
Bolognese-kastike
Arvio: 3 / 5
Tomaattinen jauhelihakastike eli bolognese on monen lapsen herkkuruoka.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
400 | g | jauhelihaa |
2 | rkl | tomaattipyreetä |
1 | pkt | paseerattua tomaattia |
1 | pss | Apetit Papuja |
3 | dl | vettä |
1 | tl | kuivattua basilikaa |
1 | tl | paprikajauhetta |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | sokeria |
0,5 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | annosta kypsää pastaa | |
1 | pss | Apetit Puutarhurin sekoitusta |
Valmistusohjeet
1. Ruskista jauheliha ja lisää pannulle tomaattipyree, pavut, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 10 minuuttia.
2. Höyrytä pastan joukkoon tulevat kasvikset kypsiksi, sekoita kypsän pastan joukkoon ja kuumenna. Tarjoa pasta-kasvissekoitus Bolognese-kastikkeen kanssa.
3. Vinkki! Jos pavut eivät maistu kokonaisina, anna niiden sulaa ennen käyttöä ja paloittele ne pienemmiksi. Pavun sijaan kastikkeeseen sopii myös maissi.