Resepti

Bolognese-kastike

Arvio: 3 / 5

Tomaattinen jauhelihakastike eli bolognese on monen lapsen herkkuruoka.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton
Bolognese-kastike

Ainekset

400gjauhelihaa
2rkltomaattipyreetä
1pktpaseerattua tomaattia
1pssApetit Papuja
3dlvettä
1tlkuivattua basilikaa
1tlpaprikajauhetta
1tlsuolaa
2tlsokeria
0,5tlmustapippuria
Tarjoiluun
4annosta kypsää pastaa
1pssApetit Puutarhurin sekoitusta

Valmistusohjeet

1. Ruskista jauheliha ja lisää pannulle tomaattipyree, pavut, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 10 minuuttia.

2. Höyrytä pastan joukkoon tulevat kasvikset kypsiksi, sekoita kypsän pastan joukkoon ja kuumenna. Tarjoa pasta-kasvissekoitus Bolognese-kastikkeen kanssa.

3. Vinkki! Jos pavut eivät maistu kokonaisina, anna niiden sulaa ennen käyttöä ja paloittele ne pienemmiksi. Pavun sijaan kastikkeeseen sopii myös maissi.