Resepti
Crispy Chick Kasvisjauhispihvit ja grillattu munakoiso
Bloggaaja Neiti saippuakuplan luoma täyteläinen kasvispihviannos sisältää pitkän listan herkullisia raaka-aineita. Resepti oli mukana Apetit Vegeblogihaasteessa, jossa bloggaajat kokkasivat annoksia Apetit Kasvisjauhistuotteista.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
1 | pkt | Apetit Crispy Chick Kasvisjauhispihvejä (à 240 g) |
1 | munakoiso | |
Bataattimuusi | ||
---|---|---|
4 | isoa bataattia | |
2 | dl | kermaa |
50 | g | pehmeää voita |
3 | rkl | vaahterasiirappia |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Papu-linssi-itusalaatti | ||
0,5 | Apetit Papusekoitusta (à 300 g) | |
3 | valkosipulinkynttä | |
100 | g | kuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä |
1 | tl | suolaa |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
3 | rkl | punaviinietikkaa |
0,5 | dl | tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna |
0,5 | dl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
2 | tankoa karamellisoitua chiliä | |
sokeria | ||
2 | rkl | agavesiirappia |
Punajuurihummus | ||
1 | prk | kypsiä kikherneitä |
0,5 | etikkapunajuuri | |
1 | valkosipulinkynsi | |
0,5 | tl | juustokuminaa |
0,5 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
0,5 | tl | suolaa |
0,25 | dl | vettä |
1 | rkl | tahinia |
Chilihummus | ||
6 | kpl | tulisia punaisia chilejä |
2 | rkl | tomaattimurskaa |
1 | valkosipulinkynsi | |
0,5 | tl | juustokuminaa |
0,5 | dl | oliiviöljyä |
0,5 | tl | suolaa |
0,25 | dl | vettä |
1 | rkl | tahinia |
Valmistusohjeet
1. Aloita edellisenä päivänä. Laita pavut yöksi likoamaan kylmään veteen. Tai käytä vaihtoehtoisesti Apetit Papusekoistusta, jonka voit höyryttää salaattiin muutamassa minuutissa.
3. Valmista bataattimuusi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Laita ne kokonaisina uuniin ritilälle. Laita ritilän alle leivinpaperilla peitetty pelti, jottei bataateista valuva neste päädy uunin pohjalla. Paista bataatteja noin tunti. Nosta bataatit uunista ja anna jäähtyä. Kuori bataatit ja laita kulhoon yhdessä kerman, voin ja vaahterasiirapin kanssa. Muussaa nuijalla tai sauvasekoittimella. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
5. Tee papu-linssi-itusalaatti. Kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla. Kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään. Kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää vettä. Lisää valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein kypsiä. Lisää linssit joukkoon ja keitä seosta kunnes linssitkin ovat valmiita. Mausta suolalla.
7. Valuta papu-linssiseos siivilässä, nosta valkosipulinkynnet pois ja kaada pavut kulhoon. Lisää kasviöljy, viinietikka ja yrtit. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla sekä chilillä.
9. Karamelisoi chilit seuraavasti. Leikkaa punaisesta chilistä siivuja ja kaada kulhoon, jossa on ripaus sokeria ja 2 rkl agavesiirappia.
11. Tee punajuuri- ja chilihummus. Tai osta kaupasta valmishummusta.
12. Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa ainekset ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja notkeuta tarvittaessa kasviöljyllä tai vedellä.
14. Paista Crispy Chick-kasvisjauhispihvit kasviöljyn, chiliin ja valkosipulin kera pannulla.
16. Leikkaa munakoison leveämmästä päästä reilu pala. Koverra siitä sisus pois, jolloin saat kupin. Paista munakoisokuppia pannulla kasviöljyssä. Leikkaa loput munakoisosta pitkittäissuuntaisiksi siivuiksi ja paista nekin pannulla kauniin värisiksi.
18. Nosta munakoisonpalat lautaselle ja laita niiden päälle nokare kumpaakin hummusta. Koristele persiljalla, notkealla, maustetulla sulatejuustolla sekä siemenillä ja granaattiomenan siemenillä.
20. Asettele linssi-papu-itusalaatti kauniisti lautaselle. Laita Crispy Chick kasvisjauhispihvi lautaselle. Koverra pihviin pieni syvennys, ja asettele munakoisokuppi siihen.
22. Täytä munakoisokuppi bataattimuusilla. Koristele annos haluamallasi balsamicolla. Lopun hummuksen voit herkutella parempiin suihin leivän päällä.