Resepti

Crispy Chick Kasvisjauhispihvit ja grillattu munakoiso

Bloggaaja Neiti saippuakuplan luoma täyteläinen kasvispihviannos sisältää pitkän listan herkullisia raaka-aineita. Resepti oli mukana Apetit Vegeblogihaasteessa, jossa bloggaajat kokkasivat annoksia Apetit Kasvisjauhistuotteista.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Crispy Chick Kasvisjauhispihvit ja grillattu munakoiso

Ainekset

1pktApetit Crispy Chick Kasvisjauhispihvejä (à 240 g)
1munakoiso
Bataattimuusi
4isoa bataattia
2dlkermaa
50gpehmeää voita
3rklvaahterasiirappia
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Papu-linssi-itusalaatti
0,5Apetit Papusekoitusta (à 300 g)
3valkosipulinkynttä
100gkuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä
1tlsuolaa
2rklApetit-rypsiöljyä
3rklpunaviinietikkaa
0,5dltuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
0,5dltuoretta tilliä hienonnettuna
2tankoa karamellisoitua chiliä
sokeria
2rklagavesiirappia
Punajuurihummus
1prkkypsiä kikherneitä
0,5etikkapunajuuri
1valkosipulinkynsi
0,5tljuustokuminaa
0,5dlApetit-rypsiöljyä
0,5tlsuolaa
0,25dlvettä
1rkltahinia
Chilihummus
6kpltulisia punaisia chilejä
2rkltomaattimurskaa
1valkosipulinkynsi
0,5tljuustokuminaa
0,5dloliiviöljyä
0,5tlsuolaa
0,25dlvettä
1rkltahinia

Valmistusohjeet

1. Aloita edellisenä päivänä. Laita pavut yöksi likoamaan kylmään veteen. Tai käytä vaihtoehtoisesti Apetit Papusekoistusta, jonka voit höyryttää salaattiin muutamassa minuutissa.

3. Valmista bataattimuusi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Laita ne kokonaisina uuniin ritilälle. Laita ritilän alle leivinpaperilla peitetty pelti, jottei bataateista valuva neste päädy uunin pohjalla. Paista bataatteja noin tunti. Nosta bataatit uunista ja anna jäähtyä. Kuori bataatit ja laita kulhoon yhdessä kerman, voin ja vaahterasiirapin kanssa. Muussaa nuijalla tai sauvasekoittimella. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

5. Tee papu-linssi-itusalaatti. Kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla. Kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään. Kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää vettä. Lisää valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein kypsiä. Lisää linssit joukkoon ja keitä seosta kunnes linssitkin ovat valmiita. Mausta suolalla.

7. Valuta papu-linssiseos siivilässä, nosta valkosipulinkynnet pois ja kaada pavut kulhoon. Lisää kasviöljy, viinietikka ja yrtit. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla sekä chilillä.

9. Karamelisoi chilit seuraavasti. Leikkaa punaisesta chilistä siivuja ja kaada kulhoon, jossa on ripaus sokeria ja 2 rkl agavesiirappia.

11. Tee punajuuri- ja chilihummus. Tai osta kaupasta valmishummusta.

12. Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa ainekset ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja notkeuta tarvittaessa kasviöljyllä tai vedellä.

14. Paista Crispy Chick-kasvisjauhispihvit kasviöljyn, chiliin ja valkosipulin kera pannulla.

16. Leikkaa munakoison leveämmästä päästä reilu pala. Koverra siitä sisus pois, jolloin saat kupin. Paista munakoisokuppia pannulla kasviöljyssä. Leikkaa loput munakoisosta pitkittäissuuntaisiksi siivuiksi ja paista nekin pannulla kauniin värisiksi.

18. Nosta munakoisonpalat lautaselle ja laita niiden päälle nokare kumpaakin hummusta. Koristele persiljalla, notkealla, maustetulla sulatejuustolla sekä siemenillä ja granaattiomenan siemenillä.

20. Asettele linssi-papu-itusalaatti kauniisti lautaselle. Laita Crispy Chick kasvisjauhispihvi lautaselle. Koverra pihviin pieni syvennys, ja asettele munakoisokuppi siihen.

22. Täytä munakoisokuppi bataattimuusilla. Koristele annos haluamallasi balsamicolla. Lopun hummuksen voit herkutella parempiin suihin leivän päällä.