Resepti

Feta-tsatsiki vegeburger

Toukokuun Tyttö -blogin reseptivinkki Apetit Vegeblogihaasteeseen 2017.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 1 annos

Feta-tsatsiki vegeburger

Ainekset

1Apetit Kasvisjauhis Crispy Chick -pihvi
1iso täysjyväsämpylä
0,5avokado
fetajuustopala
2tomaattisiivua
punasipulirenkaita
4rkltsatsikia
oliiviöljyä
välimerellistä yrttimaustesekoitusta
sitruunamehua
puolikas arkki leivinpaperia
Tsatsiki
kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
1valkosipulinkynsi
1tlsuolaa
1tlyrittimausteseosta (esim. kreikkalainen tai Provencen)
2dlkurkkua raastettuna ja valutettuna

Valmistusohjeet

1. Tee ensin tsatsiki. Raasta kurkku rouheaksi raasteeksi raastinraudalla. Sekoita suola kurkkuraasteen sekaan. Laita raaste valumaan joko tiheään metallisiivilään tai esimerkiksi kahvinsuodatinpaperin sisään. Anna raasteen valua vähintään puoli tuntia.

3. Pese ja siivuta tomaatti. Kuori avokado ja poista siitä kivi. Koverra puolikkaan avocadon sisältö leikkuulaudalle ja viipaloi se pitkittäin. Leikkaa sen jälkeen fetajuustopalasta iso siivu terävällä veitsellä. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.

5. Aloita burgerin kokoaminen lämmittämällä Apetit Kasvisjauhis-pihvi uunissa tai pannussa ohjeen mukaan. Kun pihvi on lähes valmis, lämmitä sämpylä uunissa tai pannulla. Älä käytä mikroa, jotta sämpylä pysyy rapeana. (Sämpylän lämmitykseen säädä uuni noin 230 C astetta, paistoaika noin 3 - 4 minuuttia, mutta tarkkaile ettei sämpylä pala.)

7. Leikkaa sämpylä kahtia ja laita se reilun kokoisen voipaperinpalan päälle lautaselle kokoamista varten.

9. Lisää sämpylän päälle ensin 2 rkl tsatsikia. Sen jälkeen avocadosiivut ja niiden päälle Apetit-kasvisjauhispihvi. Purista Apetit-kasvisjauhispihvin päälle sitruunamehua. Lisää pihvin päälle fetajuustosiivu ja sen päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle yrttiseosta ja viimeistele oliiviöljyllä. Viimeiseksi päälle asetetaan 1-2 tomaattisiivua koon mukaan ja vielä 2 rkl tsatsikia. Paina sämpylän hattu varovasti viimeiseksi täytteiden päälle. Paketoi burger leivinpaperin sisään niin, että se on helpompi tarjota ja syödä. Voit myös tarjota burgerin lautaselta.

11. Raasta kurkku rouheaksi raasteeksi raastinraudalla. Sekoita suola kurkkuraasteen sekaan. Laita raaste valumaan joko tiheään metallisiivilään tai esimerkiksi kahvinsuodatinpaperin sisään. Anna raasteen valua vähintään puoli tuntia.

13. Murskaa valkosipuli hienoksi, jatka tarvittaessa veitsellä. Lisää murska ja yrttimausteseos jogurtin sekaan. Laita seos odottamaan jääkaappiin siksi aikaa, että kurkku on valutettu. Sen jälkeen yhdistä jogurttiseos ja kurkku yhteen, ja tsatsiki on valmis nautittavaksi.