Resepti
Fish and chips
Arvio: 3.2 / 5
Fish and chips on kuuluisa pikaruoka. Kotona tehtynä aika kuluu mutta maku palkitsee! Tee myös tartarkastike tarjoluun.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
1 | kg | perunaa (keltainen pussi) |
1 | tl | sormisuolaa |
800 | g | turskaa fileenä |
Uppopaistotaikina: | ||
---|---|---|
4 | dl | vehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | valkopippuria |
3,5 | dl | kylmää keskiolutta |
Paistamiseen: | ||
1,5 | l | Neito Rypsiöljyä™ |
Tartar-kastike: | ||
1,5 | dl | majoneesia |
1 | prk | laktoositonta ranskankermaa |
1 | dl | kurkkusalaattia |
1 | dl | kurpitsapikkelssiä |
2 | rkl | sipulisilppua |
1 | rkl | ruohosipulisilppua |
1 | valkosipulin kynsi murskattuna | |
jauhettua valkopippuria | ||
paprikajauhetta |
Valmistusohjeet
1. Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin.
3. Sekoita keskenään tartarkastikkeen majoneesi ja ranskankerma. Valuta kurkkusalaatti ja pikkelssi ja lisää ne sekä sipulit ja mausteet majoneesi-ranskankermaseokseen. Nosta kastike kylmään ja anna makujen tasoittua mielellään tunti tai kaksi ennen tarjoamista.
5. Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet ja taputtele ne kuivaksi keittiöpyyhkeeseen.
6. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa noin 150 asteiseksi. Esikypsennä perunoita muutama minuutti ja nosta ne talouspaperilla vuoratulle tarjottimelle valumaan.
8. Leikkaa kalafileet reiluiksi, tasakokoisiksi paloiksi.
9. Sekoita keskenään kylmä jauho-mausteseos sekä kylmä olut. Lisää tarvittaessa vettä, että saat hiukan lettutaikinaa paksumman seoksen.
10. Kuumenna kasviöljy uudelleen noin 180 asteiseksi.
11. Upota kalapalat taikinaan ja nosta ne reikäkauhalla kuumaan kasviöljyyn. Kypsennä noin viisi minuuttia muutamassa erässä. Kääntele kalapaloja kuumennuksen aikana, niin saat väritykseltään tasaisia paloja.
12. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kuumenna ja kypsennä esikypsennetyt perunasuikaleet kypsiksi ja tarjoa kalan sekä tartarkastikkeen kera.